Bergens Svømme & Livredningsklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bergens Svømme & Livredningsklub
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer984065426
Stiftet21. januar 1910
LandNorge
HovedkontorBønes
VirkeområdeBergen
Nettstedwww.bs-lk.no

Bergens Svømme & Livredningsklub (BS-LK) er etablert i Bergen 21. januar 1910.

Klubben er i dag en klubb med omtrent 1500 medlemmer i alle aldre og på alle nivå. Klubben var frem til våren 2011 en av de 4 moderklubbene til eliteklubben Bergenssvømmerne (BS), men er nå en selvstendig klubb.

Blant klubbens konkurranse-svømmere gjennom tidene, er det medlemmer som har deltatt i NM, EM, verdenscup-stevner og i ungdoms-OL i løpet av det siste året. I 1972, 1976 og 1992 hadde BS-LK sågar to svømmere som deltok i OL.

Klubben består idag av 6 gjenger: F-, E-, D-, C-, B- og A-gjengen som trener i 25m basseng på Ortun skole, Fyllingsdalen i Bergen, og i en naturlig progresjon rykker svømmerne gradvis opp i systemet. De dyktigste svømmerne befinner seg i A-gjengen. Klubben har en god bredde, fra unge svømmere, til eldre seniorsvømmere.

BS-LK driver også med rygg-, bryst- og crawlsvømmekurs. På svømmekursene får svømmerne trent inn de grunnleggende teknikkene til den respektive svømmearten. I tillegg tilbys kurs i vanngym/vannaerobic, svømmekurs for voksne og triathlon-trening. Klubben har heltidsansatt trener, deltidsansatt ungdomstrener og andre trenere ansatt. De fleste trenerne er tidligere svømmere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]