Bergen Brass Band and Jesper Riis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Bergen Brass Band and Jesper Riis er et musikkalbum utgitt av Bergen Brass Band den 18. april 2015. Albumet ble spilt inn på The Village Recording i København 5. oktober 2014. Dirigent er Sturle Berntsen. Trompetsoloist er Jesper Riis.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «Salutatio Sonans» (Jesper Riis) - 2:55
  2. «Aftensang» (The Evening Song) (trad Sov Mitt Barn, Sov Længe, arr. + add. comp. Jesper Riis) - 5:19
  3. «Råsa» (Webjørn Sæther) - 7:10
  4. «Kaule!» (Webjørn Sæther) - 6:09

Salutatio Sonans[rediger | rediger kilde]

«Salutatio Sonans» er inspirert av middelaldermusikk. Den ble opprinnelig skrevet til den danske Holmboe-konkurransen for komposisjon i 2006. Stykket ble fremført av The Prince of Danmarks Brass Ensemble som vant publikumsprisen. «Salutatio Sonans» ble omarrangert for Bergen Brass Band og fremført på underholdningskonkurransen Siddis Brass i 2010. Innspillingen ble kringkastet første gang av NRK på P2 5. mai 2015.

Aftensang (The Evening Song)[rediger | rediger kilde]

«Aftensang» er basert på vuggevisen «Sov Mitt Barn, Sov Længe» fra Voss. «Aftensang» ble spilt på «Sommerbåten 2015» til NRK på vei til Bekkjarvik klokken 13.05.25.[1]

Råsa[rediger | rediger kilde]

«Råsa» ble skrevet til Bergen Brass Band i 2014 som et bestillingsverk i forbindelse med jubileet i 2015. Stykket har sin inspirasjon fra norsk folkemusikk. Ordet råsa er dialekt fra nordvestkysten av Norge og betyr stien.

Kaule![rediger | rediger kilde]

«Kaule!» ble skrevet til Damsgård og Kjøkkelvik Skolers Musikkorps i 2004. Stykket har sin inspirasjon fra norsk folkemusikk. Ordet kaule er dialekt fra nordvestkysten av Norge og kan bety slikt som en fest eller en fest som utarter. Boken «Fole kaule : ord og uttrykk frå Ålesund og bygdene rundt - med ei lita forklaring» beskriver ordet som «bråkete moro, oppstyr»

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]