Benjamin Burnley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Benjamin Burnley
Født10. mars 1978Rediger på Wikidata (46 år)
Atlantic City
BeskjeftigelseSanger og låtskriver, gitarist, komponist, lyriker, sangtekstforfatter, plateprodusent, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Medlem avBreaking Benjamin
Musikalsk karriere
SjangerAlternativ rock, post-grunge, alternativ metal
InstrumentGitar, vokal
StemmetypeBaryton-Martin
Aktive år1998
PlateselskapHollywood Records
Nettstedhttp://www.shallowbay.com/
IMDbIMDb

Benjamin Burnley (født 10. mars 1978) er en amerikansk vokalist, gitarist og låtskriver. Burnley er vokalisten i post-grunge-bandet Breaking Benjamin. En historie om Burnley forteller at han under en spillejobb sparket en mikrofon overende slik at den ble ødelagt, hvorpå eieren av mikrofonen annonserte at han ville «også vil jeg takke Benjamin for å ødelegge min *** mikrofon». Etter denne hendelsen skal han ha fått tilnavnet Breaking Benjamin. Benjamins fulle navn er Benjamin Jackson Burnley, men han blir som oftest kalt Ben.

Burnley var alkoholiker i ti år, og angrer på at han i det hele tatt har smakt alkohol. Han innrømte i et intervju med listenin.org, at han ville «drikke seg selv til døde». På grunn av hans misbruk har han blitt diagnostisert med Wernickes encefalopati, og er under behandling. Burnley lider også av forskjellige fobier, som er opphavet til deres album fra 2006, Phobia. Han er en XBox gamer, og er en stor fan av Halo spillene. Dette er en del av grunnen til at bandet hans lagde sangen «Blow Me Away» til Halo 2 som ble utgitt 9. november 2004.

Diskografi (med Breaking Benjamin)[rediger | rediger kilde]

  • Saturate – 2002
  • We Are Not Alone – 2004
  • Phobia – 2006
  • Dear Agony – 2009
  • Dark Before Dawn - 2015

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]