Barney’s Version

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Barney's Version»)
Barney's Version
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde132 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRichard J. Lewis
ProdusentRobert Lantos
ManusforfatterMordecai Richler
Michael Konyves
MusikkPasquale Catalano
SjeffotografGuy Dufaux
KlippSusan Shipton
Foran kamera
MedvirkendePaul Giamatti
Rosamund Pike
Minnie Driver
Rachelle Lefevre
Scott Speedman
Dustin Hoffman
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Barney's Version er en amerikansk dramakomedie fra 2010, regissert av Richard J. Lewis, med Paul Giamatti, Rosamund Pike, Minnie Driver og Rachelle Lefevre i hovedrollene. Filmen er basert på en roman med samme navn av Mordecal Richler.

Filmen handler om den 65-årige TV-produsenten Barney Panofsky (Giamatti), som ser tilbake på livet sitt, og forteller sin versjon av valgene han har tatt som har gjort at at er den han er.

Paul Giamatti ble belønnet til en Golden Globe for «beste mannlige skuespiller i film – musikal eller komedie» under den 68. Golden Globe-utdelingen.

Sminkøren Adrien Morot ble nominert til Oscar for beste sminke, for sin innsats på filmen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Barney Panofsky bor sammen med sin beste venn Boogie i Roma. Han gifter seg med den psykisk forstyrrede og utro Clara Charnofsky, etter at hun forteller ham at hun er gravid med hans barn. Barney finner senere ut at barnet - som var dødfødt - egentlig ikke var hans. Han krever skilsmisse. Clara begår selvmord, og Barney bestemmer seg for å reise hjem til Montreal. Barney møter snart kvinnen som blir hans navnløse andre kone, datter av velstående jødiske foreldre.

Ved deres overdådige bryllup møtes Barney og Miriam Grant, og de blir umiddelbart forelsket. Til tross for ekteskapet, sender Barney forskjellige blomster og gaver til Miriam. Senere oppdager han Boogie i seng med hans kone. Barney blir først glad for at han har en unnskyldning for å skille seg fra henne Dette gir ham mulighet til å gå etter Miriam, men han stiller spørsmål ved Boogies integritet. De to krangler, og skyter med Barneys pistol i luften, frem til Barney kollapser på en kai og besvimer. En full Boogie faller i innsjøen. Når Barney våkner, ser det ut til at han har skutt Boogie. En etterforsker (spilt av Mark Addy) forsøker å tvinge en tilståelse ut av Barney, frem til Barneys far, Izzy, griper inn.

Barney fortsetter å tro at Boogie stakk av, og i løpet av hele filmen venter han på at Boogie plutselig skal dukke opp igjen. Barney ber Miriam på et stevnemøte. Han reiser til New York City for å møte henne, og til slutt begynner de et forhold. Paret gifter seg, og får to barn sammen. Barney får jobb med å produsere en TV-serie. Barney og Miriam lever lykkelig, frem til Barney møter Blair (spilt av Bruce Greenwood) som jobber innenfor radio. Det oppstår umiddelbart en forbindelse mellom Blair og Miriam, mye til Barneys merkbare forferdelse.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]