Baneservice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Baneservice
Offisielt navnBaneservice AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer986 392 912
BransjeJernbaneteknikk
Etablert2005
Datterselskap Baneservice SkandinaviaRediger på Wikidata
Hovedkontor OsloRediger på Wikidata
LandNorge
Styreleder Thor Svegården
Adm. dir. Ingvild Storås
Antall ansatte352[1]
Nettsted Offisielt nettsted

Baneservice AS er et norsk statlig selskap som leverer maskin- og entreprenørtjenester til jernbanerelatert virksomhet i Skandinavia. Selskapet bygger og vedlikeholder spor, kontaktlednings-, signal- og teleanlegg, og leverer terminaltjenester i Hønefoss og Halden.

Baneservice ble etablert i 1992 ved at byggherre- og entreprenørfunksjonene ble skilt ut fra Norges Statsbaner. Selskapet ble i 1996 overført til Jernbaneverket som en selvstendig forretningsenhet. I 2005 ble Baneservice et statsaksjeselskap med Samferdselsdepartementet som eier. 1. januar 2016 ble forvaltningen av statens eierskap i Baneservice AS overført fra Samferdselsdepartementet til Nærings- og fiskeridepartementet.

Baneservice har også virksomhet i Sverige, der selskapet blant annet har driftsansvar for kombiterminalen i Göteborg, der datterselskapet Baneservice Skandinavia AB holder til.

Konsernet hadde i 2016 ca. 352 ansatte. Driftsinntektene var i 2016 om lag 828 millioner kroner og driftsresultatet ca. 87 millioner kroner.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]