Bakkeløkka ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bakkeløkka ungdomsskole
Bakkeløkka ungdomsskole 2021.jpg
KommuneNesodden
Beliggenhet

Bakkeløkka ungdomsskole
59°44′14″N 10°36′08″Ø

Bakkeløkka ungdomsskole ligger på Fagerstrand i Nesodden kommune i Akershus for 12-16 åringer.

Demonstrasjonsskole for skoleårene 2006-2008[rediger | rediger kilde]

Juryens begrunnelse for at skolen ble en såkalt demonstrasjonsskole var at

«Skoleanlegget, som fikk Skolebyggprisen i 2002, er utformet med tanke på fleksibilitet og åpenhet, i tråd med R 97. De fysiske omgivelsene ligger til rette for variasjon i læringsarenaer og organisering i grupper med ulik størrelse.
Skolen var tidlig ute med å tilegne seg kunnskap om arbeidsstiler og læringsstrategier og er kommet langt med å utvikle mappemetodikk. Undervisningen veksler mellom teoretisk og praktisk tilnærming, bl.a. gjennom et strukturert naturfagsprogram, temadag, elevbedrifter og kulturelle aktiviteter. Skolen har også tatt i bruk filosofi for refleksjon rundt utvalgte tema. Det legges vekt på at elevene skal kunne påvirke og evaluere egen læring, og lære av hverandre gjennom «peer assessment». Elevene har fleksitid og fleksibel ferieordning.
Skolen utmerker seg med en aktiv ledelse fokusert på pedagogisk utvikling. Det ukentlige Pedagogisk Forum er arena for erfaringsutveksling, evaluering og faglig oppdatering. Det legges vekt på skolering av «spydspisser», som igjen skolerer kolleger, deltaking i eksterne prosjekter, studiebesøk og internasjonalt arbeid, bl.a. et kritisk-venn-samarbeid med en engelsk skole. Skolen har forsøk med arbeidstidsordning og svært fleksibel organisering av personalressurser».[1]

Basene[rediger | rediger kilde]

Basene er delt inn i ulike farger:

  • 8. trinn er grønn.
  • 9. trinn er oransje.
  • 10. trinn er lilla.

Alle basene har hvert sitt lærerrom.

Guide[rediger | rediger kilde]

Bakkeløkka har sine egne guider, som er Bakkeløkkas «ambassadører».

Elevrådsstyret[rediger | rediger kilde]

Elevrådsstyret består av en leder, en nestleder, en sekretær, en kasserer og et styremedlem. De tar opp saker fra elevrådet, som består av en tillitsvalgt fra hver basisgruppe (klasse) fra hele skolen. Det sitter rundt 17 personer i elevrådet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Utdanningsdirektoratet (2005). «Bakkeløkka ungdomsskole». Presentasjonsbrosjyre av demonstrasjonsskoler 2005-2007 (PDF). Magnolia design as. s. 18. ISBN 82-486-1068-3. [død lenke]


Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.