Hopp til innhold

Bakar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bakar

Flagg

Våpen

LandKroatias flagg Kroatia
FylkePrimorje-Gorski Kotar
Statusby (grad)
Postnummer51262
Retningsnummer051
Areal125,5 km²[1]
Befolkning7 773 (2001)
Bef.tetthet60,34 innb./km²
Høyde o.h.85 meter
Nettsidewww.bakar.hr/
Politikk
OrdførerDesimir Širola
Posisjonskart
Bakar ligger i Kroatia
Bakar
Bakar
Bakar (Kroatia)
Kart
Bakar
45°19′00″N 14°32′00″Ø

Bakar er en by i Kroatia beliggende ved Adriaterhavet, en arm av Middelhavet. I byen bor det rundt regnet 3000 innbyggere, og byen er ellers kjent for en malmhavn der skip med inntil 150 000 tonns lasteevne kan anløpe. Nærmeste større by er Rijeka, 12 kilometer i vestlig retning.

Grunnet det nære naboskapet til Rijeka, er samferdselsforholdene gode. En nyere riksveg som går langs den kroatiske kysten, går og gjennom Bakar. Flyplasser finnes like ved, og gjennom Rijeka er det fergesamband over Adriaterhavet.

Naturen rundt Bakar må ses på som vakker, med en hel rekke av åser som omkranser den bukten byen ligger innerst ved. Her er mye frodig og grønn buskvegetasjon. Bebyggelsen består av mange gamle og godt bevarte bygg, og her er lite av moderne arkitektur, ingen skyskrapere eller andre høghus.

Klimaet må anses å være middelhavs, der varme somre og milde vintre er det toneangivende. År om annet ligger temperaturen mellom 20 og 30 grader sommerstid mens den vinterstid kan være mellom 5 og 15 grader.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]