BT Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
BT Group
BT logo 2019.svg
BT Centre 3195.JPG
Offisielt navnBritish Telecom Plc
Org.formOffentlig aksjeselskap
BransjeTelekommunikasjonsbransjen
Etablert1981
Eier(e) Deutsche Telekom, BlackRockRediger på Wikidata
Datterselskap EE, BT Research, Plusnet, BT ItaliaRediger på Wikidata
Eierandel i
18 oppføringer
Telecom Tower, BT Global Services, BT Sport ESPN, Telecomsoft, BT Total Broadband, BT TV, BT Wholesale, BT Wi-fi, BT Tower, EE, Madley Communications Centre, Plusnet, Stadium House, BT Sport, BT Consumer, BT Mobile, BT Business, BT MyDonateRediger på Wikidata
Hovedkontor BT CentreRediger på Wikidata
LandStorbritannia
Produkt(er) FasttelefonRediger på Wikidata
Grunnlegger(e)William Fothergill Cooke, John Lewis Ricardo
Styreleder Jan du Plessis (2017–), Sir Michael Rake (20072017), Christopher Bland (20012007)Rediger på Wikidata
Adm. dir. Philip Jansen (2019–)Rediger på Wikidata
Antall ansatte104 399
Nettsted Offisielt nettsted (en)

BT Group plc (tidligere British Telecom plc) er navnet på et britisk teleselskap som tilbyr fasttelefoni og bredbånd. Selskapet ble privatisert i (1984) og er markedsledende innen fasttelefoni og bredbånd i Storbritannia. Den tidligere mobiltelefontjenesten (BT Cellnet) ble skilt ut i selskapet O2 plc i 2001, og det inngår i dag i spanske Telefonica.

Historien strekker seg tilbake til en håndfull lokale telegrafselskaper som i 1868 ble slått inn under Postvesenet, og som startet med telefoni i 1882. Selskapet ble privatisert i 1984.

British Telecom er fortsatt et meget stort teleselskap målt etter omsetning, og det har operasjoner i 170 land, men 2/3 av omsetningen skjer i det britiske markedet. På grunn av treghet med å tilby andre konkurrerende selskaper adgang (LLUB) til kobbernettet i England, ble British Telecom i 2005 tvunget av telemyndigheten Oftel til å godta at infrastrukturen ble skilt ut i det BT-eide, men juridisk selvstendige selskapet Openreach.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]