Australian Transport Safety Bureau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Australian Transport Safety Bureau (ATSB)
62 Northbourne Ave front.jpg
62 Northbourne Avenue, som huser ATSBs hovedkontor i Canberra
TypeForvaltningsorgan
Stiftet1999
LandAustralia
HovedkontorAustralia Canberra, Australia
StyrelederMartin Dolan
Ansatte118 (2013-14)
Nettstedwww.atsb.gov.au

Australian Transport Safety Bureau (ATSB) er Australias nasjonale byrå for sivil transportsikkerhet. Det er et føderalt utredningsorgan med ansvar for å granske offentlige transportulykker og -hendelser som skjer i Australia, det være seg innen jernbane, luftfart, skipsfart eller veitrafikk, samt utvikle og iverksette sikkerhetstiltak som kan hindre lignende fremtidige ulykker. ATSB bidrar til transportsikkerheten ved å etterforske, analysere og rapportere transportrelaterte saker åpent og uavhengig av andre organer.

ATSB ble etablert 1. juli 1999 og ledes per i dag av Martin Dolan. Det har rundt 118 ansatte (2013-14), deriblant 60 etterforskere. Hovedkontoret ligger i 62 Northbourne Avenue i hovedstaden Canberra, mens det er avdelinger for etterforskning i Adelaide, Brisbane og Perth.

ATSB fungerer helt uavhengig av andre australske reguleringsmyndigheter slik som Civil Aviation Safety Authority (CASA) og Australian Maritime Safety Authority (AMSA), og også av statlige transportselskaper slik som Airservices Australia og Australian Rail Track Corporation (ARTC). Rettslig grunnlag for ATSB sin virksomhet er nedfelt i Transport Safety Investigation Act av 2003.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]