August Giacomo Jochmus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
August Giacomo Jochmus
Født27. feb. 1808Rediger på Wikidata
Hamburg
Død14. sep. 1881Rediger på Wikidata (73 år)
Bamberg
BeskjeftigelsePolitiker, militært personell Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetTyskland
UtmerkelserSankta Annas orden[1]

August Giacomo Jochmus, etter 1859 Freiherr von Cotignola (født 27. februar 1808 i Hamburg, død 14. september 1881 i Bamberg) var en tysk feltmarskalkløytnant og riksminister. 

Han tilbrakte sitt liv i gresk, engelsk, spansk, tyrkisk, tysk og østerriksk tjeneste. I 1849 var han utenriksminister og marineminister i den midlertidige sentralregjering, oppnevnt av Frankfurtparlamentet.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Militær karrière[rediger | rediger kilde]

Jochmus studerte militære fag Paris. Han reiste i 1827 til Hellas, der han tjenestegjorde som adjutant for general Richard Church (general) under den greske frigjøringskampen. Han ble kaptein som 20-åring, og arbeidet deretter for det greske militærvesenet.[2]

I 1835 reiste han til Storbritannia, og dro deretter til den engelsk-spanske fremmedlegionen i Spania. Der ble han stabssjef for generalkvartermesteren, og i 1837 utnevnt til brigadegeneral, og ble sjef for et armékorps i Cantabria.[2]

Etter slutten av borgerkrigen vendte han i 1838 tilbake til Storbritannia. Lord Palmerston sendte ham straks til Konstantinopel, for å forberede krig mot Syria.[2]

I 1840 ble han befordret som general foran høyporten.[3] Han var da sjef for generalstaben for den forente tyrkisk-engelsk-østerrikske arme. Armeen kjempet mot Muhammad Ali Pasha av Egypt, og han var i november 1840 med på å erobre Akko.[2]  Den østerrikske kontingent sto under kommando av viseadmiral erkehertug Friedrich.

I desember 1840 tok han over kommandoen av den tyrkiske hæren. Osmanene hadde gitt ham tittelen pasja, en ære som til da var blitt få kristne til del.[3] Etter avslutningen av krigen gikk han inn i det osmanske forsvarsdepartementet i Konstantinopel, og ble der til 1848.  

Han mottok den russiske Sankta Annas orden med briljanter.[3] Fra sultanen og dronning Victoria mottok han en æressabel.[3] 

Utenriksminister[rediger | rediger kilde]

Marsrevolusjonen i 1848 førte ham tilbake Tyskland. Riksforstander erkehertug Johann av Østerrike innsatte ham som utenriks- og marineminister. Da erkehertugen fratrådte i desember 1849, trakk Jochmus seg også tilbake fra det offentlige liv.

Han bosatte seg i Østerrike, der hans sønn gikk på kadettskole i Hainburg og Theresianische Militärakademie i Wien. Jochmus søkte i 1859 om å bli tatt opp i den østerrikske hæren. Han ble innrullert, men ble deretter aldri benyttet som offiser.  Etter freden ved Villafranca opphøyet keiseren ham til friherre med predikatet von Cotignola.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ books.google.de[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b c d «ADB:Jochmus von Cotignola, August Freiherr – Wikisource». de.wikisource.org. Besøkt 14. august 2016. 
  3. ^ a b c d Didaskalia: Blätter für Geist, Gemüth und Publizität (tysk). Bad. Post. 1. januar 1856. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]