Asylmarsjen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fra asylmarsjen. «På fanene: Ikke send oss tilbake til krigen!» Foran t.v. en av støttespillerne, Berit Rusten fra Panter Tanter Produksjoner og Teater Polyfon

Som en ettårsmarkering for Sultestreiken da rundt 100 afghanske asylsøkere sultestreiket utenfor Oslo domkirke. Aksjonen varte i 26 dager, uten mat og annen drikke enn vann. Bakgrunnen for sultestreiken var at Norge ville returnere avviste flyktninger til Afghanistan.

Marsjen[rediger | rediger kilde]

Asylmarsjen startet fra Nidarosdomen i Trondheim 19. mai 2007 og de rundt 45 deltagerne gikk til fots sammen med støttespillere den gamle pilegrimsruten til Oslo, og ankom Løvebakken utenfor Stortinget 16. juni 2007.

Afghanske flyktninger i Norge lever i frykt. I frykt for å sendes til krigen i Afghanistan, og i frykt for å bli arrestert og tvangsreturnert av norsk politi. Politiet oppsøker afghanere dag og natt på gata, på jobb og hjemme. Vi føler oss ikke trygge noe sted.

Situasjonen i Afghanistan har bare blitt verre det siste året. Krigsforbrytere som vi opprinnelig flyktet fra er blitt gitt amnesti og mange av de styrer nå landet. I tillegg har krigen blitt forverret. Nyhetene fra Afghanistan varsler stadig nye voldelige hendelser.

Vi føler oss ikke sett, og ikke hørt av den norske staten. Derfor går vi pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim under parolen «Ikke send oss tilbake til krigen».

Asylmarsdeltagerne, 15. mai 2007

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]