ArtSceneTrondheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
ArtSceneTrondheim
Forsiden den 29. juni 2012.
Nettstedartscene.no (no)
artscene.no (en)
Type nettstedNettsted
Tilgjengelige språknorsk
Lansert2009

ArtScene Trondheim (AST) er et uavhengig nettmagasin for samtidskunst med base i Trondheim. AST publiserer fortløpende kritikk, artikler og kommentarer som tar for seg kunstoffentligheten, og den regionale kunstscenen dokumenteres i tillegg gjennom bildereportasjer og videosnutter.

AST ble etablert januar 2009 som en ren billedblogg av billedkunstner Pernille Elida Fjoran. Høsten 2009 lanserte en redaksjon bestående av Fjoran, Per Kristian Nygård, Daniel Slåttnes og Erik Friis Reitan en ny nettportal som kombinerte billedblogg med kunstkritikk.

ArtSceneTrondheim er støttet av Norsk kulturråd, Fritt Ord, Bildende Kunstneres Hjelpefond, NTNU, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune.[1]

AST fikk i 2010 NATT&DAGs pris for Beste Kunst[2] med begrunnelsen

ArtSceneTrondheim er etter vår mening et uvurderlig bidrag til å spre Trondheims kunstscene til et videre publikum. Så godt som alt som skjer i byen blir dokumentert og kan sees i ro og mak på nettet uavhengig av hvor man måtte befinne seg. I tillegg til anmeldelser og tekster av høy kvalitet er dette et uvurderlig bidrag til å heve nivået og synliggjøre kunstlivet i regionen. I det hele tatt er det allerede vanskelig å se for seg kunstlivet i Trondheim uten denne kanalen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om ArtScene Trondheim – ArtScene Trondheim». Besøkt 8. mars 2023. 
  2. ^ Redaksjonen (11. januar 2011). «Årets kunst 2010». NATT&DAG. Besøkt 8. mars 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]