Arnulf Solvoll

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arnulf Solvoll
Født28. august 1908Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse MisjonærRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Arnulf Solvoll (født 28. august 1908 i Steigen) er en norsk evangelist og misjonær tilknyttet pinsebevegelsen. Han har vært misjonær i Kina, Korea, Taiwan og Japan. For sin innsats har han fått Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Arnulf Solvoll vokste opp i Steigen. Hun er gift med misjonær Berly Solvoll (født Aarre).Han virket som evangelist i Norge, i omtrent ti år, mellom 1928 og 1938, før han reiste ut som misjonær.

Misjonær[rediger | rediger kilde]

Arnulf Solvoll ble i 1938, sendt ut som misjonærer i den norske pinsebevegelsen, til det nordlige Kina. Solvoll virket det meste av tiden i områdene ved Sinpaoan og Beijing.

Like etter at Mao Tse Tung erklærte sin maktovertakelse, måtte alle misjonærer forlate Kina. Et misjonsfly hentet ut vestlige misjonærer.

Neste stopp var Japan, soloppgangens land. Noe senere til Taiwan, hvor han virket i en årrekke og bygde opp en stor misjonsvirksomhet med radio sendinger, et hjem for polio rammede og sosialt arbeid for fengslede.

I 1988 takket Arnulf Solvoll av som misjonær, etter 47 års sammenhengende tjeneste. Dette skjedde i en festsamling i Betel Nordiland, som har vært Solvolls utsendermenighet gjennom alle årene. Året etter, i 1989, får han Kongens fortjenstmedalje i sølv og diplom, for sin lange innsats for misjonen.

Forfatter[rediger | rediger kilde]

Arnulf Solvoll har skrevet flere bøker om sine opplevelser som misjonær.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]