Arnoldo Iguarán

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Arnoldo Iguarán (født 18. januar 1957 i Riohacha i La Guajira, nordøst i Colombia) er en tidligere colombiansk fotballspiller som var tidenes toppscorer for det colombianske landslaget.

Iguarán både begynte og avsluttet sin karriere som fotballspiller i den colombianske klubben Cucuta Deportivo. Iguarán tilbrakte også tolv år ved klubben Millonarios som vant den colombianske ligaen to ganger, henholdsvis i 1987 og i 1988, og Iguarán blir fremdeles regnet som en av de beste fotballspillerne i hele denne klubbens historie. Iguarán blir også regnet som en av de beste og mest talentfulle spillerne noensinne som har spilt ved det colombianske nasjonale fotballaget for herrer, der han holdt rekorden for mest scoringen med tjuefem mål fordelt på 68 landskamper mellom 1979 og 1993.

En av de mest minneverdige seirene Iguarán hadde mens han spilte for det colombianske landslaget var under fotball-turneringen Copa América som ble arrangert i 1991, der Colombia beseiret Brasil, med 2-0 som resultat. Det første målet ble scoret av Antony De Ávila, og det andre målet ble scoret av den Arnoldo Iguarán selv, ved det 66te minutt av kampen. Etter hans pensjonering som fotballspiller på 1990-årene ble et akademi for fremtidige fotballspillere grunnlagt i hans ære. Avdukningen ble gjort av hans bror Camilo Iguarán.