Armin Meiwes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Armin Meiwes
Født1. desember 1961[1] (58 år)
Essen
Beskjeftigelse Kriminell[2], informatiker, cannibal
Nasjonalitet Tyskland

Armin Meiwes (født 1. desember 1961) er en tysk kannibal som ble verdenskjent under kallenavnene «Rotenburg-kannibalen» og «Metzgermeister» (Mesterslakteren) da han i mars 2001 møtte en mann han hadde kommet i kontakt med over Internett for å drepe og spise ham.

Drapet[rediger | rediger kilde]

Meiwes hadde lagt ut en «annonse» på Internett hvor han søkte etter en velbygd 18-30-åring som ønsket å bli slaktet. Bernd Jürgen Armando Brandes, en tysk mann som var kjent for å besøke homofile prostituerte og interessert i lemlestelse i hjembyen sin, svarte Meiwes.

Da de to møttes i mars 2001 valgte Meiwes å filme hele seansen som ikke har blitt vist offentlig. Ifølge de som har sett filmen skal det hele ha startet med at Meiwes amputerte Brandes' penis. Først ønsket Brandes at Meiwes skulle bite av ham penisen, men han klarte det ikke. Etterpå tok Meiwes en kniv og prøvde å kutte av penisen. Da det viste seg at kniven var for sløv, hentet han en skarpere kniv og skar den av. Etter et mislykket forsøk av Brandes på å spise penisen sin rå, stekte Meiwes den i en panne med salt, pepper og hvitløk før de to delte måltidet seg imellom. Meiwes matet hele tiden Brandes med store mengder alkohol og smertestillende, mens han lå i badekaret og ventet på å dø av blodtap.

10 timer senere var Brandes fortsatt i live, men bevisstløs. Meiwes bestemte seg for å ta steget videre.

Meiwes tok med seg Brandes inn i et rom han hadde gjort klart for anledningen. Her drepte han Brandes med knivstikk i strupen, før han hengte ham opp på noen klargjorte kjøttkroker og slaktet ham. Meiwes la så kjøttet i fryseren for å spise resten senere.

Fengslingen[rediger | rediger kilde]

I desember 2002 ble Meiwes arrestert etter at han på nytt la ut en annonse. Politiet oppsøkte huset hans hvor de fant menneskekjøtt i fryseren og en to-timers videofilm som viste drapet. Mengden menneskekjøtt som ble funnet tydet på at Meiwes kunne ha spist så mye som 20 kg. Armin Meiwes ble dømt til åtte og et halvt år for drapet på Bernd Jürgen Armando Brandes, og saken fikk stor medieoppmerksomhet over hele verden. Mange protesterte mot straffen ettersom Brandes selv ønsket å bli drept og fordi kannibalisme ikke var forbudt ved lov.

Da saken på nytt ble tatt opp i retten hevdet Meiwes' psykolog at han fremdeles hadde fantasier og ønsket å slakte og spise unge mennesker. 9. mai 2006 ble Meiwes dømt til livsvarig fengsel av en domstol i Frankfurt am Main.

Se også[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, 16. okt. 2015, nm2926906
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 2. apr. 2015

Kilder[rediger | rediger kilde]