Arica

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arica
Catedral de San Marcos I, Región de Arica - Chile..jpg

Flagg

Våpen

LandChile Chile
Grunnlagt1541
Postnummer1000000
Retningsnummer58
Areal43,51 km²[1]
Befolkning202 131[1] (2017)
Bef.tetthet4 645,62 innb./km²
Høyde o.h.2 meter
Nettsidewww.muniarica.cl/
Kart
Arica
18°28′30″S 70°19′00″V

Utsikt over Arica

Arica er en kommune og en havneby med en befolkning på 222 619 i Arica-provinsen i det nordlige Chiles Arica y Parinacota-regionen. Det er Chiles nordligste by som ligger bare 18 km sør for grensen til Peru. Byen er hovedstad i både Arica-provinsen og Arica og Parinacota-regionen. Arica har et mildt, temperert klima med noen av de laveste årlige nedbørstallene hvor som helst i verden; følgelig er det sjelden noen skyer over Arica. Arica ligger i svingen av Sør-Amerikas vestlige kyst kjent som Arica Bend eller Arica Elbow. På byens beliggenhet er to frodige daler som dissekerer Atacama-ørkenen konvergerer: Azapa og Lluta. Disse dalene gir frukt for eksport.

Arica er en viktig havn for en stor innlandsregion i Sør-Amerika. Byen betjener en gratis havn for Bolivia og forvalter en vesentlig del av landets handel. I tillegg er det sluttstasjonen for den bolivianske oljerørledningen som begynner i Oruro. Byens strategiske posisjon forbedres ved å være ved siden av den amerikanske motorveien, være koblet til både Tacna i Peru og La Paz i Bolivia med jernbane og bli betjent av en internasjonal flyplass.

Det milde været har gjort Arica kjent som "den evige vårens by" i Chile, mens strendene besøkes av bolivianere.[trenger referanse]Byen var en viktig havn allerede under spansk kolonistyr. Chile beslagla byen fra Peru i 1880 under Stillehavskrigen som ble anerkjent som chilensk av Peru i 1929. En vesentlig del av afrikanske chileanere bor i eller sporer opprinnelsen til Arica.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Flag of Chile.svgDenne chilerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.