Arendal Wildcats

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arendal Wildcats
Arendal Wildcats i 1996
SportAmerikansk fotball
Aktiv19932006
TrenerShannon Currie

Arendal Wildcats (formelt navn: Arendal Amerikanske Fotballklubb) var et amerikansk fotballag i Arendal.

Oppstart[rediger | rediger kilde]

Initiativtaker var Bjørn-Ivar Sigbjørnsen, som ønsket å starte lag i Arendal etter å ha vært på ferie i USA og tilfeldig sett en kamp der mellom Miami Dolphins og Atlanta Falcons. Første samling var 4 personer som sto og kastet ball på Biejordene i Arendal midt på vinteren i februar 1993, i 30 cm snø. Etter kontakt med Norges Amerikansk Fotballforbund (Noaff) ble laget formelt stiftet. Etter et informasjonsmøte på Kilden aktivitetssenter hvor 40 personer deltok, ble et interimsstyre satt opp. Etter en vaklende start med ca. 25 medlemmer fikk laget forsterkning av amerikaneren Shannon Currie som hadde akkurat flyttet til området fra USA. Currie hadde ti års erfaring fra amerikansk fotball fra California. Han ble raskt trener for laget.

Første kamper[rediger | rediger kilde]

Før kamp på 90-tallet

1. september 1993 arrangerte Wildcats en oppvisningskamp i Arendal mellom Asker Lynx og Sandnes Oilers. 5 av Wildcats spillere fikk prøve seg i draktene til Lynx, og laget vant 24 – 18 på overtid. Det var den første amerikanske fotballkampen noensinne i Aust-Agder.

Den første kampen til Wildcats var en treningskamp 26. september 1993 på Stuenes Stadion mot også et nystartet lag, Otra Raiders (Kristiansand). Wildcats tapte 3-17, og klarte kun å ta poeng ved et field-goal. Kicker var Bernt Tore Lunden som hadde field-goal rekord på 45 yards fra High School hvor han gikk i noen år i USA. Tidlig i 1994 spilte laget på nytt treningskamp mot Otra Raiders, og denne gangen vant Wildcats 33 – 0. Laget deltok så på en turnering i Østfoldhallen i Fredrikstad.

Seriespill[rediger | rediger kilde]

Spiller 88 på Wildcats løper inn en Touchdown

Arendal Wildcats debuterte i 2. divisjon (laveste divisjon) i 1994 i en bortekamp mot Larvik Lions. Wilcats vant 46 – 6, og resten av sesongen gikk laget ubeseiret i serien. 3 av spillerne ble plukket ut til å spille på det norske landslaget; Dan Evensen, Raymond Bechen og Knut Arne Børstad. Det ble spilt opprykkskamp mot det dårligste laget i 1. divisjon (høyeste divisjon), Kolbotn Kodiacs, på Traumabanen på Tromøy, hvor Wildcats vant på overtid. Laget valgte likevel å spille ett år til i 2. divisjon, og gikk også ubeseiret gjennom 1995 sesongen. Laget hadde også denne sesongen sitt eget cheerleaderlag, og hadde forsterkninger med spillere fra Otra Raiders, da de hadde en midlertidig pause denne sesongen.

Laget kvalifiserte atter igjen til spill i 1. divisjon, og denne gangen takket laget ja til å spille i den øverste divisjonen. Det endte at Wildcats kom på tredjeplass i 1. divisjon 1996, og var da det tredje beste laget i Norge.

Fra 1997 hadde Wildcats ønske om å spille 9-manns fotball på grunn av problemer med å skaffe nok spillere. En liga ble startet, men etter noen år ble denne lagt ned da Noaff kun ønsket 11-manns liga.

Sørlandets football liga[rediger | rediger kilde]

I 2003 startet planene med realisere en egen 9-manns liga sammen med Kristiansand Gladiators, som var det nye navnet på Otra Raiders. I 2004 var planene ett faktum og de første kampene i Sørlandets football liga (SFL) ble satt i gang. Wildcats deltok i 3 år, og startet også opp et datterlag, «Arendal Panthers». 2006 var siste året Wildcats/Panthers stilte lag i serien, og lagene ble så oppløst. SFL ble også lagt ned samme år.

Kilder[rediger | rediger kilde]