Arena Fredrikstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arena Fredrikstad er en multifunksjonsarena, hvor Stjernen Hockey vil spille sine hjemmekamper når arenaen er ferdig. Arenaen vil ligge på Værste-området i Fredrikstad.

Bygg og funksjon[rediger | rediger kilde]

Navnet «Arena Fredrikstad» er ikke endelig, men det har vært arbeidstittelen siden Stjernen lanserte ideen om ny byarena i 2011.[1] Ishockeyklubben, som holder til i Stjernehallen, et utdatert og økonomisk belastende anlegg, tok initiativ til arenaen, slik klubben kunne komme ut av en økonomisk krevende situasjon, få en oppsving i en dalende supporterkultur og samle innbyggerne i en ny og moderne storstue.

Bygging av Arena Fredrikstad ble vedtatt i Fredrikstad bystyre i desember 2016, og byggingen skal i utgangspunktet starte i løpet av 2020 og stå ferdig sommeren 2024[2].

Kapasiteten vil være på ca. 4.000 tilskuere, har en prislapp på rundt 600 millioner kroner (i 2016-kroner), og skal inneholde to isflater. Den ene flaten vil inneholde kamparenaen med tilknyttede serveringsarealer, restaurant og VIP-bokser. Den andre flaten vil være en treningshall, som vil ta et par hundre mennesker på tribunene. Kamparenaen vil bli stor nok for å arrangere landskamper i både ishockey, innebandy og håndball. Det skal også bedrives kunstløp i anlegget.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «(+) Bystyret: Arena Fredrikstad på Værste endelig vedtatt». www.f-b.no (norsk). 8. desember 2016. Besøkt 18. mars 2019. 
  2. ^ «Arena Fredrikstad blir ferdig ett år senere enn planlagt». www.f-b.no. 29.10.2020.