Anthony Edwards (skuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anthony Edwards
Født19. juli 1962[1][2]Rediger på Wikidata (61 år)
Santa Barbara
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller, filmprodusent, stemmeskuespiller, fjernsynsprodusent, filmregissør Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Southern California
USC School of Dramatic Arts
San Marcos High School
BarnBailey Edwards
NasjonalitetUSA
UtmerkelserPrimetime Emmy Award[3]
Aktive år1973
IMDbIMDb

Anthony Charles Edwards (født 19. juli 1962 i Santa Barbara i California) er en amerikansk skuespiller og regissør. Han har opptrådt i ulike filmer og TV-programmer. De mest kjente filmene han har vært med i inkluderer Top Gun, Zodiac, Revenge of the Nerds og Northern Exposure.

Edwards har vært gift med Jeanine Lobell siden 1994 og de bor i New York City. De har en sønn som heter Bailey og de tre døtrene Esme, Wallis og Poppy sammen. Han er også formann for Shoe4Africa som er en non-profit organisasjon som donerer klær og sko til befolkningen i Afrika og de tar sikte på å bygge det største offentlige barnesykehuset i der.

Edwards fikk til sammen fire Emmy-nominasjoner for sin rolle i TV- dramaserien Outstanding Lead. Han vant også en Golden Globe innen kategorien Beste mannlige skuespiller i 1998. I tillegg fikk han en Carnegie Medal Award for filmen Die, Mommie, Die som er fra 2003.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Broadway Database, oppført som Anthony Edwards, Internet Broadway Database person-ID 490795, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.imdb.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]