Hopp til innhold

Anne-Lise Strøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anne-Lise Strøm
Født17. aug. 1940Rediger på Wikidata (83 år)
BeskjeftigelseOrdenssøster Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserBrobyggerprisen (2008)

Anne-Lise Strøm (født 17. august 1940 i Oslo) er en norsk dominikanerinne.

Hun konverterte til den katolske kirke 7. desember 1957 og trådte inn hos de kontemplative dominikanerinnene i Maria Bebudelseskloster på Lunden i Oslo. Hun gikk i klosterutdannelse i Frankrike i årene 1961 – 1967 og avla sine såkalte timelige klosterløfter (dvs. for en avgrenset periode) 29. februar 1964 i Frankrike og de såkalte evige løfter 18. april 1968 på Lunden.

Sr. Anne-Lise ble valgt til klosterets priorinne første gang i 1980 og har utført denne tjenesten i flere treårsperioder. Hun var også i årene 1992 – 1998 president i den franske føderasjonen for dominikanerinnenes klostre i Frankrike, som Lunden kloster tilhører.

I 2008 ble hun tildelt Norske kirkeakademiers Brobyggerpris. I begrunnelsen heter det at «...hennes engasjement for medmennesker er like inderlig enten det gjelder medsøstre og medarbeidere på Lunden, mennesker som søker hjelp og veiledning – unge som gamle, troende som ikke- eller annerledes-troende, mennesker som faller innenfor eller utenfor samfunnet. Hun gjør ikke forskjell på folk – alle blir omsluttet med den samme interesse og omtanke...».

Litteratur

[rediger | rediger kilde]
  • Med en himmel over - Red. Elisabeth Solberg og sr Hildegard Koch O.P., Lunden Kloster 2015, 289 s., rikt illustrert.
  • Brita Rosenberg: Kalt til nonne – historien om dominikanerinnen Anne Lise Strøm, Aschehoug 1997
Forrige mottaker:
Notto R. Thelle
Brobyggerprisen
Neste mottaker:
Migrapolis
Autoritetsdata