Anita Moorjani

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anita Moorjani
FødtAnita Shamdasani
16. mars 1959Rediger på Wikidata (65 år)
Singapore
BeskjeftigelseSkribent, konsulent
NasjonalitetSingapore
SpråkEngelsk[1]
Nettstedhttp://anitamoorjani.com

Anita Moorjani (født Shamdasani; 1959) er en singaporsk forfatter.

Moorjani ble født i Singapore av indiske foreldre. Etter hennes fødsel flyttet familien videre til Sri Lanka, deretter til Hongkong hvor hun gikk på britisk skole.

I 2002 ble Moorjani diagnostisert med lymfekreft, men nektet å ta imot konvensjonell behandling for denne, og valgte diverse alternative behandlinger i stedet. Da disse ikke hadde noen effekt på kreftforløpet ble hun brakt til sykehus hvor legene kunne fastslå at kreften hadde spredt seg, og at den behandlingen de kunne tilby kun ville være livsforlengende. Hun opplevde da organsvikt og havnet i koma. Hun våknet fra koma etter 30 timer, og etterkant har hun beskrevet dette som en «nær døden-opplevelse».[2] I løpet av de neste dagene skrumpet kreftsvulstene hennes raskt inn, og etter fem uker ble hun erklært kreftfri og kunne skrives ut av sykehuset.

Onkologen som behandlet Moorjani har beskrevet hennes raske tilfriskning som et resultat av at lungene hennes ble drenert og at cellegiften hadde svært god og rask effekt på hennes kreftceller.[3] En annen onkolog har stilt seg tvilende til at cellegiften alene kunne gi en så dramatisk og rask effekt uten samtidig å ramme hennes organer som allerede var på vei til å svikte.[4] Moorjani selv har forklart at hun tror at hun fikk kreften til å snu med positive tanker.[5]

I etterkant har Moorjani gitt ut fem bøker som blant annet omhandler hennes opplevelser da hun ble kurert for kreft.[6] Flere av disse er oversatt til norsk.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]