Anguirus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Anguirus (1955)
Anguirus (1955)

Anguirus (アンギラス, Angirasu) er et monster fra Godzilla-filmene. Han debuterer først i filmen Godzilla Raids Again og er Godzillas første fiende, men blir senere Godzillas beste venn. Han ser ut som en Ankylosaurus og er 60 meter høg og 100 meter lang. Han veier over 1000 tonn. Anguirus har pigger på ryggen og på halen, og horn på hodet.

Spesielle egenskaper[rediger | rediger kilde]

Anguirus har ingen "spesielle" våpen. Han bruker tennene, klørne, hornene og ryggskjoldet som våpen. Dette har bidratt til interessere for ham spesielt blant fansen. Ha er blitt kjent for å slenge seg bakover mot fienden og ramme den med ryggskjoldet.

Anguirus opptreden i filmene[rediger | rediger kilde]

I den første filmen slåss Anguirus mot Godzilla, ettersom Godzilla er ond. Det slutter med at Godzilla vinner, men begge to faller ned fra en klippe. Anguirus tilbakevender i filmen Godzilla vs. Gigan der han hjelper Godzilla å redde verden fra King Ghidorah og hans venn, monsteret Gigan. Godzilla og Anguirus vinner når monsterøyen forstirres av atomprøvesprengninger. Anguirus bli skylt i land og kommer ikke igjen før i filmen Godzilla vs. Mechagodzilla, der han slåss mot Mechagodzilla, utkledd som Godzilla. Han er et av mange monster i filmen Destroy All Monsters der han sammen med de andre blir kontrollert av romvesenet kilaaks. Kilaaks sender King Ghidorah til Fuji-san for å tilintetgjøre dem, men Angurirus holder han fast med tennene. Anguirus kommer tilbake i filmen Godzilla: Final Wars der han er en motstander av Godzilla.

Anguirus er populær hos mange fans for sin lojalitet og tapperhet.

Filmografi[rediger | rediger kilde]