Angelltrøa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Angelltrøa
Angelltrøa (UBT-TO-081465 01 1).jpg
Angelltrøa i 1970, med Jonsvannsveien (nå Gamle Jonsvannsveien) i forkant og Omkjøringsveien i bakkant. Angelltrøa gård oppe til høyre, med Strinden Teglverk oppe til venstre.
Basisdata
BydelLerkendal
KommuneTrondheim
Grenser tilTunga, Åsvang, Granåsen, Brøset
NavnebakgrunnAngelltrøa gård
Beliggenhet

Angelltrøa
63°24′58″N 10°27′32″Ø

Angelltrøa er en bydel øst for sentrum av Trondheim, og ligger mellom Omkjøringsveien (E6), Granåsvegen og Jonsvannsveien. Angelltrøa er en av Trondheims drabantbyer og ble utbygd fra 1960-tallet bestående i all hovedsak av rekkehus og eneboliger i kjeder.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet Angelltrøa stammer fra Angelltrøa gård som i dag ligger ganske inneklemt i bebyggelsen øst for Omkjøringsveien. Gården ble eid av stiftsprost Jonas Angell (født 16. mars 1742, død desember 1828). Jonas Angell var fetter av Thomas Angell. Gården het opprinnelig Trøen, senere Angelltrøen og deretter Angelltrøa.

Seks generasjoner av familien Lassen har bodd på gården etter at auksjon ble holdt 18. mars 1829.[trenger referanse] Hele gårdsanlegget brant ned i 1933, men ble gjenreist like etter.

Wannskrækk/DumDum Boys spilte tidlig i karrieren på (den nedlagte) Angelltrøa fritidsklubb. Lokalene lå i barnehagen ved siden av butikken Bunnpris i Granåsveien 33. Granåsveien går gjennom/ved utkanten av Angelltrøa, og Grånåslia ligger her, men Granåsen skisenter (med hoppanlegget) ligger på motsatt side av byen.

Veier på Angelltrøa[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Bratberg, Terje T. V. (2008). Trondheim byleksikon. Oslo: Kunnskapsforlaget. s. 49. ISBN 978-82-573-1762-1. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]