Anefif

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anefif
Land Mali Mali
Status Kommune
Areal 2 800 km²
Befolkning 5 087 (2009)
Høyde 377 meter

Anefif eller Anéfis er en saharisk landsby og kommune i kretsen kidal, i regionen Kidal, med beliggenhet i det nordøstlige Mali. Landsbyen ligger ca. 95 km sørøst for Kidal, på en rute som forbinder Kidal med Bourem og Gao. Kommunen hadde i 2009 et innbyggertall på 5089.[1]

Kommunen har saharisk klima, og det er for tørt til å drive jordbruk basert på naturlig nedbør. Den årlige nedbørsmengden er på ca. 150 mm, hvor nedbøren faller mellom juli og september.[2] De fleste av innbyggerne i kommunen er nomader, som lever primært av dyrehold.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Resultats Provisoires RGPH 2009 (Région de Kidal), République de Mali: Institut National de la Statistique, http://instat.gov.ml/contenu_documentation.aspx?type=23 .
  2. ^ Programme de renforcement des capacités nationales pour une gestion stratégique du développement (PRECAGED): Schéma d'aménagement et de développement de la Commune Rurale Anefif, République du Mali: Ministère de l'économie programme des nations unies et des finances, 2004, http://www.bndr-mali.org/bnn-mali/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1520&Itemid=53 . (fransk)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]