Andrew Luster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Andrew Luster
Født15. desember 1963 (54 år)
Las Vegas Valley
Beskjeftigelse Surfer
Nasjonalitet USA

Andrew Luster (født 15. desember 1963) vokste opp i Malibu, California og studerte ved Windward School i Santa Monica. Han ble dømt for en rekke voldtekter i 2003.

I 1996, 1997 og 2000, ble Luster anklaget for å gi tre kvinner det narkotiske stoffet GHB eller flytende ecstasy og for å ha voldtatt dem mens de var bevisstløse. Luster ble stilt for retten i 2002. Kort tid senere fant politiet flere videoopptak av Luster der han voldtar kvinnene. I januar 2003, samtidig som han var tiltalt for voldtekt, forlot Luster landet, og ble etterlyst som rømling.

Selv om hans advokater forsøkte å stanse de videre rettsforhandlingene ble Luster dømt in absentia og juryen fant Luster skyldig på 86 av de 87 tiltalepunkter mot ham. Luster ble dømt for 20 tilfeller av narkotika-indusert voldtekt, 17 og flere tilfeller av sodomi og munnseks ved bruk av narkotika. Luster ble dømt til seks års fengsel for hver av de 20 tilfellene av voldtekt, samt fire år for forgiftning, til sammen 124 år i fengsel.

Luster flyktet fra fengselet og fant veien til Puerto Vallarta i Mexico hvor han bodde under det falske navnet David Carrera, hans hovedinteresser på denne tiden var surfing og festing. Han ble tatt til fange av en gruppe dusørjegere den 18. juni 2003 og ble deretter satt i forvaring av meksikanske myndigheter. Den neste dagen var Luster tilbake i USA, og ble satt i fengsel. Dusørjegeren ble senere arrestert for frihetsberøvelse fordi dusørjakt er forbudt i Mexico.

Luster soner fengselsstraffen på 124 år i Mule Creek State Prison som ligger i California. Fordi hans forbrytelser har skadet andre mennesker må Luster sone minst 85 prosent av straffen før han kan vurderes løslatt på grunn av god oppførsel i fengselet. Dette betyr at denne vurderingen ikke kan finne sted før tidligst i 2108, etter at han har sonet 105 år. Filmen A Date with Darkness: The Trial and Capture fra 2003 er basert på Lusters rettssak og hans ofre. Skuespiller Jason Gedrick spiller Luster.