Analeigh Tipton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Analeigh Tipton
AnaleighTipton.jpg
FødtAnaleigh Christian Tipton
9. november 1988 (32 år)
Minneapolis i Minnesota i USA
Utdannet ved New York Film AcademyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller
Modell
Nasjonalitet USA USA
Aktive år2008 - d.d.
IMDbIMDb

Analeigh Christian Tipton (født 9. november 1988 i Minneapolis i Minnesota) er en amerikansk skuespillerinne, modell og kunstløper.

Tipton ble født i Minnesota, men vokste opp i Sacramento i California. Hun var en meget talentfull kunstløper tidlig i tenårene, og hun og hennes partner vant grenen parløp i det amerikanske juniormesterskapet to ganger. Hun la opp allerede som 16-åring profesjonelt, selv om hun fremdeles er aktiv på lokalt nivå og i konkurranser for et godt formål.

I 2008 deltok hun i fjernsynskonkurransen America's Next Top Model, hvor hun ble nummer tre. Hun signerte deretter for modellbyrået Ford Models. Hun er også glad i å skrive, og har ambisjoner om å en dag bli manusforfatter.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Tiptons skuespillerkarriere startet da hun fikk en gjesterolle i den populære situasjonskomedien The Big Bang Theory i 2008. Tre år senere fikk hun en liten rolle i superheltfilmen The Green Hornet. Hennes gjennombrudd kom samme år i den romantiske dramakomedien Crazy, Stupid, Love., der hun spilte en av hovedrollene, mot skuespillere som Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone og Julianne Moore. Hun har også hatt en stor gjesterolle i TV-serien Hung.

I 2013 skal hun spille i Jonathan Levines zombiefilm Warm Bodies med Nicholas Hoult, Teresa Palmer og John Malkovich.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Kortfilm[rediger | rediger kilde]

  • 2008The Dark Lord's Lament .... True Love

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]