Ana Alicia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ana Alicia
Ana Alicia.jpg
Ana Alica på 1980-tallet
Født12. desember 1956[1]Rediger på Wikidata (64 år)
Mexico byRediger på Wikidata
Utdannet ved Wellesley College, University of Texas at El Paso, Southwestern UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Mexico, USARediger på Wikidata
Aktive år1977
IMDbIMDb

Ana Alicia (født Ana Alicia Ortíz 12. desember 1956 trolig i Mexico by) er en meksikansk-amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Melissa i såpeoperaen Falcon Crest.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Ana tror hun er født i Mexico by av en mor som var leder hos en klesprodusent og en far som var forretningsmann.[2] Hennes familie flyttet til El Paso i Texas da hun var barn. Da hun gikk ut av high school i 1973, fikk hun et stipend til Wellesley College, men endte med å forlate skolen for å i stedet konsentrere seg om å ta en bachelorgrad i drama ved University of Texas at El Paso.[trenger referanse]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Alicia har hatt gjesteroller i flere TV-serier, deriblant to separate roller i Glen A. Larsons serie Battlestar Galactica, før hun fikk rollen som den bortskjemte og egoistiske vingård-arvingen Melissa Agretti i serien Falcon Crest. Der var hun en erstatning for skuespillkolega Delores Cantu som hadde spilt Melissa Agretti siden serien ble sendt for første gang i 1981. Hun var populær blant fansen og fortsatte i rollen i over seks år frem til 1988, da produsentene bestemte seg for å drepe rollefiguren. Bare noen måneder etter dette var hun igjen tilbake i Falcon Crest som Samantha Ross, en Melissa Agretti-lookalike, men denne rollefiguren ble bare omtalt i noen få episoder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 92474
  2. ^ Ana-Alicia Biography

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]