Ana Alicia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ana Alicia
Ana Alicia.jpg
Ana Alicia
FødtAna Alicia Ortíz
12. desember 1956 (61 år)
muligens Mexico by, Mexico
Ektefelle Gary R. Benz (1994- ; 2 barn)
Utdannet ved Wellesley College, University of Texas at El Paso, Southwestern University
Beskjeftigelse Skuespillerinne
NasjonalitetUSA
Aktive år1977–1997
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Ana Alicia (født Ana Alicia Ortíz 12. desember 1956 trolig i Mexico by) er en meksikansk-amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Melissa Agretti i den langvarige TV-såpeoperaen Falcon Crest.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Ana tror hun er født i Mexico by av en mor som var leder i en klesprodusent og en far som var forrentningsmann.[1] Hennes famiilie flyttet til El Paso i Texas da hun var barn. Da hun gikk ut av high school i 1973, fikk hun et stipend til Wellesley College, men endte opp med å forlate skolen for å i stedet konsentrere seg om å ta en bachelorgrad i drama ved University of Texas at El Paso slik at hun kunne være nærmere sin mor og sine søsken.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Alicia har hatt gjesteroller i flere TV-serier, deriblant to separate roller i Glen A. Larsons serie Battlestar Galactica, før hun fikk rollen som den bortskjemte og egoistiske vingård-arvingen Melissa Agretti i serien Falcon Crest. Der var hun en erstatning for skuespillkolega Delores Cantu som hadde spilt Melissa Agretti siden serien ble sendt for første gang i 1981. Hun var en populær favoritt blant fansen og fortsatte i rollen i over seks år frem til 1988, da produsentene bestemte seg for å drepe rollefiguren. Bare noen måneder etter dette var hun igjen tilbake i Falcon Crest som Samantha Ross, en Melissa Agretti-lookalike, men denne rollefiguren ble bare omtalt i noen få episoder.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Alicia giftet seg med Gary Benz 24. april 1994, og de har to barn sammen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]