Amstrad PCW

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Amstrad PCW
Amstrad PCW
Amstrad PCW 8512
Utgitt September 1985
Prosessor Zilog Z80
Prosessor-hastighet Fra 4 MHz, raskere klokkefrekvens i senere modeller
Minne 256 - 512 KB
Operativsystem (OS) CP/M Plus på de fleste modellene; men Locoskript kjørte som en frittstående applikasjon. På den siste modellen (PcW16), ble det brukt et tilpasset operativsystem.

Amstrad PCW var en serie av |personlige datamaskiner produsert av det britiske selskapet Amstrad fra 1985 til 1998.

Tidlig i seriens livsløp ble de også solgt under lisens i Europa som «Joyce» av det tyske elektronikkfirmaet Schneider. Når de ble lansert, var prisen til PCW-systemene under en fjerdedel av de IBM-kompitable PC-systemene i Storbritannia. Som en konsekvens av dette ble serien veldig populær i private hjem og mindre bedrifter, både i Storbritannia og ellers i Europa. De to siste modellene, som ble lansert på midten av 90-tallet ble kommersielle fiaskoer, da de ble trengt ut av marked av billigere IBM-kompitable PCer, med flere muligheter og bredere programvareutvalg. Den siste modellen i serien var heller ikke bakoverkompatibel med tidligere modeller.

På alle modeller, inkludert den siste, lå CPU, RAM, diskettstasjon og strømforsyning i skjermen. Alle modellene inkluderte en skriver, bortsett fra den siste. Tidligere modeller brukte en 3-tommers diskett, mens de som ble solgt fra 1991 og utover brukt 3,5-tommers disketter, noe hadde blitt standard rundt det tidspunktet PCW-serien var lansert. Et utvalg av billige produkter ble lansert for å kopiere 3-tommers disketter til 3,5-tommers formatet, slik at data kunne bli overført til andre maskiner.


datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.