Allington (Dorset)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Allington
Allington
Allington og Allington Hill sett fra sør
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:West Dorset
Admin. grevskap:Dorset
Seremon. grevskap:Dorset
StatusLandsby (village)
Befolkning766 (2011)

Allington er en landsby og verdslig sogn i Dorset i England. Den ligger 1,6 km nordvest fra byen Bridport som den fysisk er blitt en del av; mye av Allington ligger innenfor sognet Bridport. Landsbyen ble hovedsakelig grunnlagt på 1200-tallet, og dets sogn grenser mot Symondsbury, Bridport, Bradpole og Dottery. I henhold til folketellingen i 2011 har sognet 371 boliger,[1] 339 husholdninger og befolkning på 766 innbyggere.[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

I Domesday Book for 1086 ble Allington omtalt som Adelingtone;[3] den hadde 21 husholdninger, 3 plogland, 10 acre (4 hektar) med gressland og en mølle.

I senere år har det, etter lang tid med stillstand, vært en del byggeprosjekter i utkantene av landsbyen. På Allington Hill anla sir William De Legh en kirkegård, Bridport Cemetery, hvor han betalte en penny for hvert lepraoffer som ble gravlagt der for å sørge for at de fikk en kristen begravelse.

Det er hele 15 merkede turstier som går gjennom landsbyen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Area: Allington (Parish). Dwellings, Household Spaces and Accommodation Type, 2011 (KS401EW)», Neighbourhood Statistics, Office for National Statistics.
  2. ^ «Area: Allington (Parish). Key Figures for 2011 Census: Key Statistics», Neighbourhood Statistics, Office for National Statistics.
  3. ^ «Dorset A-G», The Domesday Book Online

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]