Hopp til innhold

Alle elsker Mary

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alle elsker Mary
orig. There's Something About Mary
Generell informasjon
Utgivelsesår15. juli 1998
Prod.landUSA
Lengde119 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBobby Farrelly
Peter Farrelly
ProdusentBobby Farrelly
Peter Farrelly
Charles B. Wessler
Frank Beddor
ManusforfatterEd Decter
John J. Strauss
Peter Farrelly
Bobby Farrelly
MusikkJonathan Richman
SjeffotografMark Irwin
KlippChristopher Greenbury
Foran kamera
MedvirkendeCameron Diaz
Matt Dillon
Ben Stiller
Chris Elliott
Lee Evans
Annen informasjon
Budsjett23 millioner USD
Totalomsetning369 884 651 USD
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Alle elsker Mary er en amerikansk komedie fra 1998 med blant annet Cameron Diaz og Ben Stiller i hovedrollene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1985 er den 16 år gamle Theodore "Ted" Stroehmann student på videregående skole, på vei til ett stevnemøte med hans drømmejente Mary Jensen når han får pungen sittende fast i en glidelås. Han blir innlagt på sykehus når den blør, noe som forhindrer ham fra å gå ut med kjæresten den kvelden. Ted mister deretter kontakten med Mary. Tretten år senere, i 1998, er den nå 29 år gamle Ted fremdeles forelsket i Mary. På råd fra hans beste venn Dom, ansetter Ted privatetterforsker Pat Healy for å spore henne opp. Healy oppdager at hun arbeider som ortopedisk kirurg og er bosatt i Miami. Etter å ha observert henne i noen dager begynner Healy å bli forelsket i Mary. Han vender tilbake til Providence og lyver for Ted om Mary og påstår at Mary er overvektig, og har fire barn sammen med tre forskjellige menn.

Healy slutter deretter i jobben, flytter til Miami for å følge etter Mary, og de begynner å tilbringe tid sammen. Frem til Tucker, en arkitekt som bruker krykker etter alvorlig rygg-skade, avslører Healy som en svindler. Men Healy oppdager at Tucker også er en løgner: Han har egentlig ingen problemer med ryggen, har aldri arbeidet som arkitekt, og heter egentlig Norm Phipps som også er forelsket i Mary. I årevis har Norm skjult hvordan skaden hans helbredet, samt hvordan han fikk en venn til å skade ham slik at han kunne bli pasient hos Mary - for at han skulle komme nærmere henne, og jage mulige rivaler vekk fra Mary.

I mellomtiden oppdager Ted fra en gammel klasse-kamerat at Healy løy angående Mary. Dermed kjører Ted til Florida for å møte Mary. I løpet av kjøreturen til Florida plukker Ted opp en haiker som viser seg å være en massemorder. Morderen etterlater et lik i Teds bil, i det Ted utilsiktet havner i problemer med en gruppe homofile menn. Ted blir arrestert på grunn av liket i bilen hans før politiet oppdager den virkelige drapsmannen. Etter at Ted har funnet Mary, begynner de et forhold. Men de får enda mer problemer etter at en tidligere kjæreste ved navn Brett Favre, dukker opp og viser hans romantiske følelser for Mary.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]