All I See Is You

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
All I See Is You
Generell informasjon
GenreDramafilm, romantisk film
Utgivelsesår2016
NasjonalitetUSA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMarc Forster[1] Rediger dette på Wikidata
ManusMarc Forster[2] Rediger dette på Wikidata
MusikkMarc Streitenfeld Rediger dette på Wikidata
FotoMatthias Königswieser Rediger dette på Wikidata
KlippHughes Winborne Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBlake Lively, Jason Clarke,[2] Yvonne Strahovski,[2] Danny Huston,[2] Ahna O'Reilly,[2] Wes Chatham[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Open Road Films
Netflix
Premiere(r)september 2016
Eksterne lenker

All I See Is You er en amerikansk dramafilm fra 2016 regissert av Marc Forster, som skrev manus sammen med Sean Conway. Hovedrollene spilles av Blake Lively og Jason Clarke, og følger et ektepar hvor kvinnen er blind men får tilbake synet. Filmen hadde premiere under Toronto International Film Festival i september 2016.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ekteparet Gina og James er lykkelige sammen til tross for hennes avhengighet av ham på grunn av hennes blindhet. Det ser ut til at han liker denne avhengigheten, og sier at dette får ham til å føle seg spesiell. De ønsker å få barn sammen, samtidig som Gina forbereder seg på en hornhinne-transplantasjon som kan gjenopprette synet på et av øynene hennes. Operasjonen er en suksess, og hun omfavner sin nyvunne uavhengighet. Men sex-livet deres begynner snart å lide etter dette.

I håp om å få gnisten tilbake i ekteskapet deres, bestiller James en ferie til Spania for dem, og lover Gina at han har reservert det samme hotell-rommet de hadde på bryllupsreisen. Ved deres ankomst insisterer Gina på at værelset de får ikke er det samme, noe James benekter. Det blir senere bevist at Gina hadde rett. I løpet av turen viser det seg at Gina vokser i uavhengighet og selvtillit, samtidig som James er ute av stand til å koble seg til den nye, uavhengige versjonen av henne som ikke lenger er like avhengig av ham. I Barcelona møter de også søsteren til Gina. En kveld besøker Gina et show med søsteren og svogeren. James avslår invitasjonen deres om å bli med, og virker ukomfortabel når Ginas svoger spøkefullt foreslår at nå som Gina kan se kanskje hun kan finne noen som ser bedre ut en James.

Etter hvert begynner Gina å få problemer med øynene igjen. Forvirret og livredd over at hun kan bli blind igjen, tar hun med seg øyedråpene til legen - som lover å teste dem for kontaminering. I mellomtiden får James vite at han er steril og aldri kan få barn, men han forteller ikke dette til Gina. Mens James kjøper et nytt hus etter Ginas insistering, begynner Gina å flørte med en annen mann som heter Daniel. Når hunden hennes blir over-opphetet under en tur, tilbyr Daniel å ta med seg hunden hjem for å skaffe vann - hvor han og Gina har sex. Gina avslører senere for James at hun er gravid, og bekrefter utilsiktet at hun har en affære ettersom hun ikke er klar over hans infertilitet - men James konfronterer henne ikke. Senere får Gina vite av legen sin at øyedråpene hennes har blitt tuklet med, men hun konfronterer ikke James. Kort tid etter dette blir hjemmet deres er brutt inn i, og hunden deres blir stjålet.

En tid senere har en synlig gravid Gina tilsynelatende problemer med synet sitt, og trenger nå sin gamle stokk og hjelp fra James. Hun og James flytter inn i det nye huset sitt. På et tidspunkt tester James Ginas blindhet, og gjemmer seg med vilje for henne. Gina mottar et anonymt brev, skrevet med fargestifter, som avslører at James var den som iscenesatte innbruddet og slapp løs hunden deres. Forfatteren av brevet påstår å ha reddet hunden, men nekter å returnere den til Gina og James. Når James stikker innom den tidligere leiligheten deres for å hente de siste av hans og Ginas eiendeler, oppdager han tomme flasker med øyedråper. Han innser at Gina oppdaget at han hadde tuklet med øyedråpene hennes, noe som betyr at hun hadde forfalsket sin tilbakevendende blindhet. Forvirret kjører James hjem i tårer, og ser ut til å krasje inn i en møtende lastebil og dør.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt4486986/; besøksdato: 3. mai 2016.
  2. ^ a b c d e f (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]