Alesso

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alesso
FødtAlessandro Rodolfo Renato Lindblad
7. juli 1991[1]Rediger på Wikidata (32 år)
Stockholm
Beskjeftigelse
Utdannet vedÖstra Real
Franska Skolan
NasjonalitetSverige

Alesso 2014.

Alessandro Lindblad (født 7. juli 1991), best kjent under artistnavnet Alesso, er en svensk DJ og elektronisk dansemusikkprodusent. Han har jobbet med mange EDM (og andre) artister, blant annet Avicii, OneRepublic, Ryan Tedder, Calvin Harris, Usher, David Guetta, og Sebastian Ingrosso.

Han har også spilt på en rekke festivaler, deriblant Coachella, Electric Daisy Carnival og Tomorrowland. I 2012 kåret MTV Alesso til en av de «EDM Rookies to Watch», og Madonna har kalt Alesso «den neste store tingen i Dance music».[trenger referanse]

Musikkarriere[rediger | rediger kilde]

Lindblad ble født i Stockholm i Sverige, og er av en halv-italiensk avstamning. Han begynte å spille piano i en alder av syv, men ble interessert i EDM da han var 16. Alesso fått anerkjennelse fra artister som Avicii, David Guetta, Erick Morillo, Groove Armada, og andre med utgivelsen av Alesso EP-en hans i 2010. I begynnelsen av 2011 snakket Sebastian Ingrosso fra Swedish House Mafia med Alesso og spurte om han ønsket å jobbe sammen. Ingrosso introduserte ham for DJ-ing og hjalp ham med produksjon av låter.

En av de første sangene Alesso produsert med Sebastian Ingrosso var sangen «Calling» som nådde nummer to på Beatport listene. Sangen ble senere omdøpt til «Calling (Lose My Mind)». Fra det tidspunktet fortsatte populariteten hans å stige. MTV kårte ham til «EDM Rookies to Watch» i 2012, og han spilte inn en BBC Radio 1 «Essential Mix» i mars 2012. Han spilte for et publikum på 60 000 på Creamfields, og ledsaget Madonna på hennes MDNA World Tour. I slutten av 2012 hadde Alesso gitt ut en ny original blanding kalt Years med Matthew Koma som hadde gjort det bra i Storbritannia.

Innen 2013 hadde Alesso spilt på festivaler som Coachella, Electric Daisy Carnival, Ultra Music Festival, og Tomorrowland. Han ga ut en remix av OneRepublic under navnet «If I Lose Myself» som nestet fikk en million lyttere på Soundcloud på relativt kort tid. I et samarbeid med Calvin Harris og Hurts, har Alesso gitt ut «Under Control» som fikk 88 millioner avspillinger.

I juli 2014 signerte Alesso med Def Jam Recordings. Han debuterte også et nytt spor som heter «Tear The Roof Up», som ble kalt en «Future Exclusive» av Zane Lowe. Musikkvideoen til «Tear The Roof Up» ble utgitt eksklusivt gjennom Snapchat i september 2014. Alesso har også begitt seg ut på sin «Heroes Tour», oppkalt etter hans single «Heroes (we could be)» med Tove Lo. Hans debut studioalbum er satt til å bli gitt ut i første kvartal av 2015, og det vil omfatte både «Heroes (We could be)» og «Tear The Roof Up». Singelen «Heroes (We could be)» ble offisielt lansert 15. desember 2014. Hans nye singel, med tittelen «Cool» og med Roy English, hadde premiere 13. februar 2015, på BBC Radio 1.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nederlandse Top 40, Nederlandse Top 40 artist ID alesso, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]