Choji Akimichi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Akimichi Choji»)
Choji Akimichi
KjønnMann
Bursdag i året1. mai
FarChōza Akimichi
BlodtypeB
StatsborgerskapLand of Fire
StemmeKentaro Ito (ja)
Robbie Rist (en)
Jordi Domènech i Navarro (ca)[1]
Skapt avMasashi Kishimoto
In-universe-informasjon
Naruto universe

Choji Akimichi (秋道チョウジ, Akimichi Chōji) er en fiktiv figur i anime- og manga-serien Naruto, skapt av Masashi Kishimoto.

Choji er medlem av Team 10, sammen med Ino Yamanaka og sin beste venn Shikamaru Nara, under ledelse av Asuma Sarutobi.

Navnet «Akimichi» betyr: «veien mot høst». «Choji» betyr: «Cho» = Sommerfugl, «-ji» = Barn / Kjærlighet.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Choji er en av de minst sette figurene, i det ellers omfattende Naruto-universet. Ettersom fokuset på hovedpersonene omhandler deres problemer og konflikter, er fokuset på Chojis utfordringer ikke-eksisterende. Selv om hans del i handlingen er liten, er det liten tvil om at han har stor påvirkning på sine nære venner (spesielt Shikamaru Nara).

Chojis beste venn er Shikamaru. Da de andre barna på ninja-akademiet ikke vil la ham leke med dem på grunn av størrelsen hans, stilte Shikamaru opp for ham og tilbrakte tiden sin sammen med Choji i stedet for å leke med resten av gjengen.
På grunn av Shikamarus evne til å se forbi Chojis mangler, og i stedet se hans sanne styrke kom Choji til å se på Shikamaru som sin beste venn, en han er villig til å gjøre hva som helst for.

Medlemmene av Akimichi-klanen karakteriseres ved deres kjærlighet til mat, Choji er intet unntak. Hans favoritt er Koreansk Barbeque, snacks og snop, egentlig alt som er spiselig. På tross av sine spisevaner, er han veldig sensitiv når det gjelder figuren sin, og blir veldig opphisset skulle noen komme til å kalle ham «feit». (Han refererer til seg selv som «kraftig bygd»).
Om noen skulle komme til kalle ham «feit», blir kamp-instinket i ham vekket, og Choji blir mye mer fiendtlig stilt ovenfor sine motstandere.

I del to av serien opptrer Choji som mer muskuløs, og mindre overvektig. Noe som får ham til å se ut som han alltid har hevdet: «kraftig bygd». Selv med sitt nye utseende, er han tilsynelatende fortsatt sensitiv om sin egen figur, og de andre (med unntak av Naruto) prøver å unngå å bruke ordet «feit» når han er i nærheten.

Chojis hjemlige personlighet og ukontrollerbare styrke, hjelper til å forstå hans komplekse natur. Innerst inne er han en sensitiv og selvbevisst person, som lett tar seg nær av krenkelser (spesielt til kroppsvekten sin) og mener at respekt skal være gjensidig mellom alle mennesker.
Etter møtet med sin like-glade venn Shikamaru, ble Choji en mer selvsikker og respektabel ninja, noe hele Konoha kan si seg enig i.

Team 10[rediger | rediger kilde]

Choji er som tidligere nevnt, medlem av Team 10. Ino, Shikamaru og Choji er andre generasjon av Ino-Shika-Cho-trioen, fedrene deres også ett lag da de var yngre. Som ett resultat av dette jobber de meget bra sammen.
Choji's nær ustoppelige hunger er ett irritasjonsmoment for lagkameratene, da det å tilfredsstille sin egen sult kommer foran oppdraget og lagarbeid. (Allerede fem minutter inn i andre del av Chunin-eksamenen stopper han for å spise, noe som gjør at laget nesten blir oppdaget).

Evner[rediger | rediger kilde]

Akimichi-klanen's chakra stammer fra en stor kilde: MAT. De har en spesiell evne til å omgjøre kalorier til chakra. Derfor må mat konsumeres nærmest konstant for å opprettholde balansen mellom inntak og forbruk av chakra. Dette er grunnen til at Choji alltid spiser mat med ett høyt innhold av kalorier, som for eksempel potetgull.
Som medlem av Akimichi-klanen, er Choji's kamp-metode basert på kroppsforstørrelse, Multi-Size Technique (倍化の術, Baika no Jutsu). Ved bruk av chakra kan han forstørre deler av, eller hele kroppen sin. Den fysiske størrelsen, sammen med sin store styrke, kan gi Choji en fordel i nærkamp.

Choji's unike teknikker[rediger | rediger kilde]

  • Multi-Size Technique (倍化の術, Baika no Jutsu):
Baika no Jutsu er en ninjutsu-teknikk som benyttes av Akimichi-klanen. Ved å utføre denne teknikken kan Choji endre størrelsen på kroppen sin.
Når han gjør dette, brenner han opp store mengder kalorier. (Det er grunnen til at Choji alltid blir sett mens han spiser på potetgull og andre matvarer med et høyt innhold av kalorier).
  • Partial Multi-Size Technique (部分倍化の術, Bubun Baika no Jutsu):
Bubun Baika no Jutsu er en ninjutsu-teknikk som benyttes av Akimichi-klanen. Denne teknikken er en variant av Baika no Jutsu. Utøveren vil forstørre kun deler av kroppen, for eksempel en arm. Dette gir ham lenger rekkevidde og mulighet til å ramme motstanderen med et kraftigere angrep.
Selv om han benytter denne teknikken i Del I, ser vi i Del II at Choji mestrer den bedre. Han er nå istand til å gjøre den med mindre anstrengelse, og med bedre reaksjonstid.
  • Butterfly-Bomb Bombardment (Choudan Bakugeki):
Choudan Bakugeki er en taijutsu-teknikk som benyttes av Akimichi-klanen. Teknikken kan kun utføres etter at utøveren har konsumert den røde Hyourougan-pillen. Denne teknikken bør ikke brukes, unntatt som aller siste utvei. Etter å ha tatt pillen vil kroppen forbrenne alle kalorier i kroppen og konvertere det til chakra. For Choji med sin store vekt, er mengden kalorier nok til å øke styrken hans 100 ganger over det normale. Ved å fokusere alt av kroppens chakra til en hånd, vil kraften i slaget være eksplosiv ved kontakt.
  • Human Bullet Tank (肉弾戦車, Nikudan Sensha):
Nikudan Sensha er en taijutsu-teknikk som benyttes av Akimichi-klanen. Etter å ha utført Baika no Jutsu for å endre størrelsen på kroppen sin til en stor rund kule. Vil Choji trekke lemmene sine inn i den runde kroppen, for deretter å kaste seg opp i luften og begynne å rotere i høy hastighet. Angrepet utføres ved å rulle i stor hastighet mot motstanderen. Kraften i rotasjonen er så stor at de fleste prosjektiler bare preller av kroppen. Dersom en motstander skulle prøve å stoppe angrepet med kroppen, vil han bli benene hans bli knust av kraften til Choji.
  • Spiked Human Bullet Tank (Nikudan Hari Sensha):
Nikudan Hari Sensha er en taijutsu-teknikk som benyttes av Akimichi-klanen. Dette er en modifikasjon av den opprinnelige Nikudan Sensha. Choji vil dekke seg med skarpe våpen (for eksempel Kunai), når han så øker kroppsstørrelsen og begynner å rotere, vil de skarpe piggene gi bedre fremdrift og samtidig øke omfanget av skade på motstanderen.

Historien[rediger | rediger kilde]

Del I[rediger | rediger kilde]

Chunin-eksamenen[rediger | rediger kilde]

Sound Five[rediger | rediger kilde]

Del II[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. First Official Data Book (秘伝・臨の書キャラクターオフィシャルデータBOOK, Hiden: Rin no Sho Character Official Data Book)
  2. Second Official Data Book (秘伝・闘の書キャラクターオフィシャルデータBOOK, Hiden: Tō no Sho Character Official Data Book)
  3. Jump's 2nd Great Hero Book's Mini Data Book (秘伝・翔の書オフィシャルキャラクターデータBOOK mini, Hiden: Shō no Sho Official Character Data Book mini)
  4. Naruto anime and manga Guidebook (秘伝・翔の書オフィシャルキャラクターデータBOOK mini, Hiden: Shō no Sho Official Character Data Book mini)
  5. Tatt direkte fra Naruto Manga-kapittler.
  6. Tatt direkte fra Naruto Anime-episoder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fitxa de doblatge Naruto», besøkt 18. oktober 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]