Airbus UK Broughton FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Airbus UK Broughton FC
Airbus UK Broughton Football Club
Stiftet1946 (Som Vickers-Armstrong)
KallenavnThe Wingmakers
HjemmebaneThe Airfield
Kapasitet2 100
LigaWelsh Premier League
Annet7.-plass (2009–10)
Administrasjon
HovedtrenerCraig Harrison
Kit left arm.png Kit body thinwhitestripes.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Airbus UK Broughton Football Club er en walisisk fotballklubb fra tettstedet Broughton i Flintshire i Wales. Klubben ble grunnlagt i 1946 og lagets draktfarger er helblått med vertikale striper på skjorten, mens bortedraktene er rød med hvit shorts. Airbus UK Broughton spiller for øyeblikket i den øverste divisjonen Welsh Premier League, og spiller sine hjemmekamper på The Airfield. Nåværende trener er Craig Harrison.

Navnet kommer av at klubben er firmalaget til flykonsernet Airbus, som er etablert med en vingefabrikk i Broughton. Flyfabrikken var først under eie av Vickers-Armstrongs, og klubben har gjennom tiden blitt navngitt som Vickers-Armstrong, de Havillands, Hawker Siddeley, British Aerospace og BAE Systems ettersom foretaket har skiftet eierskap og navn. Det nåværende navnet ble til da klubben rykket opp til Huws Gray Alliance (nivå to) i år 2000.

Klubben rykket opp til Welsh Premier League for første gang i 2004 og har per dags dato ikke vunnet det walisiske seriemesterskapet.

Meritter[rediger | rediger kilde]

  • Huws Gray Alliance: 2003/04.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]