Aimée und Jaguar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aimée und Jaguar
orig. Aimée und Jaguar
Generell informasjon
Utgivelsesår1999
Prod.landTyskland
Lengde121 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegissørMax Färberböck
ProdusentGünter Rohrbach
Hanno Huth
ManusforfatterMax Färberböck
Erica Fischer (bok)
Rona Munro
MusikkJan A.P. Kaczmarek
SjeffotografTony Imi
Eksterne lenker

Aimée und Jaguar er en film av Max Färberböck fra 1998. Den er basert på en roman av Erica Fischer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen forteller den faktiske historien om Lilly Wusts opplevelser under nasjonalsosialismen i årene 1943 og 1944. I sentrum står en ikkejødisk kvinnes lesbiske kjærlighet til en jødinne.

Felice Schragenheim er en jødisk kvinne, som tar et falsk navn og tilhører en undergrunnsorganisasjon. Lilly Wust er en gift mor til fire barn, som er ulykkelig i sitt ekteskap med en bankansatt som er utskrevet til krigstjeneste. Felice overtar initiativet i kjærlighetsforholdet til Lilly. Lilly er fascinert av Felices og hennes venners styrke og forelsker seg i henne. Hun føler at hun heller vil skjenke sin kjærlighet til en verdensvant kvinne enn en mann. Filmen inneholder erotiske møter og kjærlighetsdikt. I et av disse møtene står et dikt i sentrum, hvor Lilly er Aimée (den elskede) og Felice er Jaguar.

Den egentlige handlingen i filmen er to scener i 1997. Filmen begynner da den 83 år gamle Lilly flytter inn på aldershjem. Lillys tidligere tjenestejente Ilse, som ble arrestert i 1945, bor allerede der. På slutten av filmen minnes Lilly og Ilse hendelsene.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Erica Fischer: Aimée & Jaguar. Eine Liebesgeschichte, Berlin 1943. Köln 1994: Kiepenheuer und Witsch.
  • Erica Fischer: Das kurze Leben der Jüdin Felice Schragenheim. „Jaguar“, Berlin 1922 – Bergen-Belsen 1945. Mit Fotos von Christel Becker-Rau. München 2002: dtv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]