Hopp til innhold

Ah! my goddess

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oh My Goddess! (ああっ女神さまっ Aa Megami-sama, «Åh! Min gudinne!») er en japansk tegneserie, manga, som ble skrevet og illustrert av Kosuke Fujishima. Den startet som en avlegger av Fujishimas serie You're Under Arrest («Du er arrestert») og kom første gang ut den 25. september 1988 i heftet Afternoon hvor den fortsatt går. I henhold til midten av 2008 har de enkelte kapitlene blitt samlet og utgitt i 37 bind av forlaget Kodansha. Tegneserien sentrerer rundt forholdene mellom den nybakte studenten Keiichi Morisato og gudinnen Belldandy.

Etterhvert som tegneseriens popularitet økte ble det laget en tegnefilm, anime, på fem episoder basert på serien. Med dennes suksess ble det laget ytterligere to TV-serier og i tillegg en film som oppfølgere. På grunn av seriens lengde er det kun deler av handlingen som ble videreført.

Seriens univers[rediger | rediger kilde]

Universet i tegneserien og avleggerne av Oh My Goddess! er bygget meget løslig rundt en populærkulturell utgave av norrøn mytologi. Minst tre verdener blir fortalt; himmelen, helvete og jorden, men det har blitt uttrykt at mange andre verdener også eksisterer. Himmelen er riket til Herren og gudinnene, mens helvete tilhører Daimakaicho og demonene. Jorden er riket til menneskene, og inntil nylig, hovedsakelig ikke eksponert for hverken gudinner eller demoner da de kan skape ubalanse i verdens lykke. Virkeligheten er kontrollert av et enormt og komplekst datamaskinssystem kalt «Yggdrasil», navnet tatt fra livets tre i norrøn mytologi.

Hovedfigurer[rediger | rediger kilde]

Keiichi Morisato er en godlynt, men tafatt student uten kjæreste som ofte blir utsatt for sine eldre medstudenter på studenthjemmet og tvunget til å være den som må ta imot telefonbeskjeder og gjøre tilfeldig arbeid for de andre. En dag mens han er alene på studenthjemmet ringer han ved et tilfelle til «Gudinnenes tekniske support-telefon» og en vakker gudinne ved navn Belldandy materialiserer seg i rommet hans. Hun forteller at hennes kontor har mottatt forespørsel fra ham slik at hun kan innvilge ham et ønske. Skeptisk og tenker at noen driver gjøn med ham ønsker han at hun skal bli hos ham for alltid. Til hans overraskelse blir hans ønske innvilget. Den vakre Belldandy må leve sammen med ham, men da studenthjemmet er kun for mannlige medlemmer blir de begge tvunget ut.

De drar av sted på hans motorsykkel for å finne et annet sted å bo og søker ly for natten i et gammelt buddhistisk tempel. Om morgenen blir de ønsket velkommen av tempelets eneste beboer, en ung munk, som gir dem tillatelse til bli inntil de finner et bedre sted å bo. Han setter dem i arbeid med å drive vedlikehold på tempelet, men når han oppdager at Belldandy benytter sine gudinnekrefter for å redde Keiichi fra skade begynner han å bekymre seg for at hun kan være en demon eller trollkvinne. Han blir til slutt overbevist om Belldandys indre godhet når han er vitne til hennes omhyggelig arbeid for tempelet og hennes perfekte meditasjon. Når han beslutter å dra på en pilegrimsreise til India gir han paret tillatelse til å bli i tempelet så lenge som de fortsetter å vedlikeholde det.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]