Advanced Armament Corporation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Advanced Armament Corporation
Org.formdatterselskap
Bransje Våpenindustri
Etablert1994
MorselskapFreedom Group
HovedkontorHuntsville
Produkt(er) Skytevåpen
Nettsidehttp://www.advanced-armament.com/

Advanced Armament Corporation (AAC) er en produsent av lyddempere, rifler (inkludert heldempede rifler) og ammunisjon med hovedkontor i Lawrenceville i den amerikanske delstaten Georgia.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kevin Brittingham grunnla AAC i 1994 og begynte å produsere lyddempere, og har siden bidratt mye til utviklingen av lyddempere.[trenger referanse] I 2009 ble selskapet kjøpt av Remington Arms og ble en del av Freedom Group.

300 Blackout kaliberet[rediger | rediger kilde]

Kaliberet .300 AAC Blackout ble utviklet av AAC i samarbeid med Remington Defense, under ledelse av Kevin Brittingham selv. Patronen har tatt utgangspunkt i samme lengde og bredde som den populære 5,56 x 45 mm NATO-patronen, med den eneste forskjellen at halsen på hylsen har større diameter for å gi plass til en 30 kaliber kule. Dette gjør at 300 blackout kan brukes i vanlige STANAG 4172-magasiner til M16 og AR15 rifler, samt at samme sluttstykke og sluttstykkebærer kan brukes til begge kalibrene.[1] AAC produserer en rekke rifler og låskasser for 300 blackout kaliberet, inkludert AAC Honey Badger PDW.

Referanser[rediger | rediger kilde]