Adrift (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Adrift
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBaltasar Kormákur
ProdusentBaltasar Kormákur
ManusforfatterAaron Kandell
Jordan Kandell
MusikkJohn Gilbert
Foran kamera
Hovedrolle(r)Shailene Woodley
Sam Claflin
BirollerJeffrey Thomas
Elizabeth Hawthorne
Annen informasjon
Prod.selskapLakeshore Entertainment
DistributørSTX Entertainment
Premiere1. juni 2018
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Adrift er en amerikansk dramafilm fra 2018, produsert og regissert av Baltasar Kormákur. Manus ble skrevet av Aaron Kandell og Jordan Kandell. Hovedrollene spilles av Shailene Woodley og Sam Claflin, som ett par som får problemer på båten deres på grunn av dårlig vær - og de må forsøke å komme seg til nærmeste land, med et ødelagt skip. Filmen ble sluppet 1. juni 2018 i USA.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tami Oldham ankommer Tahiti om bord på skonnerten Sofia og møter snart Richard Sharp, en britisk sjømann. Richard inviterer Tami på middag om bord på båten Mayaluga. De to tilbringer mer tid sammen, og begynner å planlegge en reise sammen for å seile til Japan. Men en dag møter de Peter og Christine Crompton, eiere av Hazaña, en luksuriøs Trintella 44-yacht. Cromptons tilbyr Richard 10 000 dollar og en retur-billett tilbake til Tahiti for å seile Hazaña hjem til San Diego, California. Richard aksepterer dette tilbudet, men bare under forutsetning av at Tami også får bli med. Senere frir Richard til Tami med en håndlaget ring, og hun takker ja.

Etter mange begivenhetsløse dager om bord på Hazaña, får Tami og Richard nyheten om at det nærmer seg en kraftig syklon: orkanen Raymond. Men bestemmer seg for å fortsette til San Diego likevel. Men når stormen rammer forsøker Tami å skaffe hjelp via radio, uten å få svar. Stormen endrer kurs og yachten kommer rett inn i stormens øye. Richard og Tami har ikke noe annet valg enn å senke seilene i håp om å forhindre at hele skipen kantrer. Men Tami faller nesten av yachten når hun blir truffet av kraftige bølger. Richard bekjenner sin kjærlighet til henne, og krever at hun går ned under dekk hvor hun vil være litt tryggere. Men Tami blir likevel kastet rundt, og får et sår i hodet.

Richard blir kastet over bord, etter å ha blitt slått bevisstløs av masten og sikkerhetsselen hans ryker. Tami gjenvinner etter hvert bevissthet, men sliter med å forstå hva som egentlig har skjedd. Hun leter etter Richard, og innser at han har blitt feid over bord. Det er ingen andre skip eller land i sikte, og motoren deres vil ikke starte. Det er heller ingen hører nødanropene hennes over radio. Men på den 41. dagen til sjøs oppdager Tami endelig land, og et japansk forskningsfartøy i det fjerne. Hun tiltrekker seg deres oppmerksomhet, og skipet deres sleper Hazaña til land. Men kroppen til Richard Sharp ble feid over bord i løpet av stormen, og ble aldri funnet igjen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Shailene Woodley som Tami Oldham
  • Sam Claflin som Richard Sharp
  • Jeffrey Thomas som Peter Crompton
  • Elizabeth Hawthorne som Christine Crompton
  • Grace Palmer som Deb

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]