Adresseendring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Adresseendring skyldes oftest at noen har flyttet til ny bolig. Adresseendring kan også skyldes at kommunen har endret gatenavn eller husnummer, eller at Posten Norge har endret postnummeret i området. I 2012 er det fremdeles rundt 600 000 mennesker som bor på et sted uten gate- og veiadresse. Disse vil få ny adresse etter hvert som kommunene vedtar nye adresser for området. Postadressen endres også ved leie av postboks.

Totalt flytter rundt 650 000 mennesker i Norge i løpet av et år.

Som norsk statsborger er du pliktig til å melde adresseendring til Folkeregisteret senest 8 dager etter at du har flyttet. For å få post på ny adresse er det i tillegg nødvendig å melde adresseendring til Posten senest 4 dager før du flytter. Dette er også grunnlaget for ettersending av post fra gammel til ny adresse.

Flyttemelding til Folkeregisteret sendes via Altinn, den norske tjenesten for å levere elektroniske skjemaer til offentlige myndigheter. Adresseendring til Posten skjer via posten.no. Det er krav om pålogging via BankID eller MinID for melding av adresseendring.

For de som ikke har tilgang til elektroniske løsninger, finnes det blankettbaserte løsninger for flyttemelding og adresseendring både hos skattekontorene og Posten.

Flyttehjelpen (på posten.no) og Flytteportalen.no er konkurrerende tilbud som begge legger til rette for å sende melding om flytting til bedrifter og organisasjoner.