Adolf Bjerkreim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Adolf Bjerkreim
Født20. oktober 1887[1]Rediger på Wikidata
KarmøyRediger på Wikidata
Død27. april 1963[1]Rediger på Wikidata (75 år)
Gravlagt ÅkraRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, predikantRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Johan Adolf Bjerkreim (født 20. oktober 1887 i Tengesdal i Bjerkreim kommune, død 27. april 1963) var en norsk predikant og forfatter.

Predikant[rediger | rediger kilde]

Knapt 20 år gammel begynte han å reise litt som predikant for Kinamisjonsforbundet. Han gikk så på Framnes ungdomsskole i Norheimsund et år før han fortsatte å reise som predikant fra 1908 til 1916. Som predikant opplevde han å få stå i store vekkelser, blant annet på Karmøy, hvor han etter hvert bosatte seg.[2] I denne tiden hadde han også et opphold i USA, noe som ga ham en rekke nye impulser. Fra 1916 reiste han som predikant uten å være tilknyttet noen organisasjon.

Forfatter[rediger | rediger kilde]

Samme år ble han også medutgiver av bladet Evangelisten i Kristiansand, da han erstattet Johannes Daasvand, som tidligere hadde vært en av utgiverne, men som det året trakk seg fra ansvaret.[3]

Bjerkreim hadde etter hvert fått et navn som forfatter av kristne tekster. Allerede i 1908 hadde han skrevet teksten til sangen Tak meg, min Jesus, åleine med deg[4], en sang som fremdeles er mye brukt og har sin plass i Sangboken.

I 1909 kom det første hefte av det som etter hvert skulle bli en rik produksjon av bøker. I de nærmere 40 år han var medutgiver av Evangelisten, skrev han til de aller fleste nummer av bladet, ofte i form av serier som siden ble gitt ut som bøker. Hans bøker er kommet ut i flere opplag, mange også etter hans død.

Bjerkreim var ikke redd for å stille spørsmål ved etablerte sannheter og skrev både om spørsmålet «Sabbat eller Søndag»[5] og «Lærer Bibelen Gjenfødelse i Dåpen?».

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]