A Sailor-Made Man

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Sailor-Made Man
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, stumfilm
Utgivelsesår1921
NasjonalitetUSA
Lengde46 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiFred C. Newmeyer
ManusHal Roach
TemaSjømannskap
Produsent(er)Hal Roach
Foran kamera
MedvirkendeHarold Lloyd, Mildred Davis, Fred Guiol, Jobyna Ralston, Leo Willis, Noah Young, Sybil Seely, Gus Leonard, Charles Stevenson
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt
Premiere(r)1921
Eksterne lenker

A Sailor-Made Man er en amerikansk stumfilm fra 1921, regissert av Fred C. Newmeyer.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Harold Lloyd spiller en ung playboy, og arving til 20 000 000 dollar, som slapper av ved et eksklusivt feriested. Når han legger merke til en ung kvinne, spilt av Mildred Davis, omgitt av en flokk beundrere, ber han henne plutselig om å gifte seg med ham. Overrasket sender hun ham for å få godkjenning av faren hennes, en tøff, hardtarbeidende stål-magnat. Men faren hennes avviser guttens barnslige oppførsel som ungkar, og krever at han først skaffer seg jobb for å bevise at han faktisk kan noe. Gutten legger snart merke til en plakat som forsøker å verve nye rekrutter til United States Navy.

Når magnaten bestemmer seg for å ta et langt cruise med lystbåten hans, ber han datteren sin om å invitere flere av vennene hennes. Hun inviterer ungkaren også, men han oppdager snart at han ikke kan komme seg ut av kontrakten sin på tre år i militæret. Om bord på skipet blir han snart en fiende med den skremmende sjømannen Rough-House O'Rafferty (spilt av Noah Young) men når O'Rafferty kaster en boks mot den unge mannen som i stedet treffer en forbipasserende offiser, aksepterer den unge mannen skylden for dette. Han og O'Rafferty blir deretter gode venner.

Den unge kvinnen og alle venninnene hennes stopper ved en havn i Agar Shahar Khairpura, som ligger i landet Khairpura-Bhandanna, hvor de ønsker å gå på sightseeing. Samtidig er den unge mannen og O'Rafferty også i land der. Kvinnen gleder seg over å møte den unge mannen igjen, og skynder seg inn i armene hans. Imidlertid tiltrekker hun seg også oppmerksomheten til Maharaja av Khairpura-Bhandanna (spilt av Dick Sutherland) som snart får henne kidnappet, og hun blir tatt med til palasset hans. Den unge mannen skynder seg til unnsetning, og klarer på egenhånd å overliste både Maharajahen og alle vaktene hans. Han kommer seg deretter unna, sammen med den unge kvinnen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «A Sailor-Made Man (1921)» (engelsk). Besøkt 14. juni 2023. 
  2. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 14. juni 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]