A Little Chaos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Little Chaos
Generell informasjon
Prod.landStorbritannias flagg Storbritannia
Lengde117 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAlan Rickman
Produsent
Manusforfatter
MusikkPeter Gregson
SjeffotografEllen Kuras
KlippNicolas Gaster
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Totalomsetning4 103 211 dollar[1][2]
DistributørLionsgate
Premiere
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

A Little Chaos er en britisk dramafilm fra 2014, regissert av Alan Rickman.

Allison Deegan, Alan Rickman og Jeremy Brock skrev manuset om rivaliserende anleggsgartnere som får i oppdrag av Ludvig XIV å designe en fontene for Versailles. Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman, Stanley Tucci, Helen McCrory, Steven Waddington, Jennifer Ehle og Rupert Penry-Jones spiller hovedrollene i filmen. A Little Chaos er finansiert av Lionsgate og produsert av BBC Films. Det er Rickmans andre film som regissør etter The Winter Guest fra 1997. Det er også det andre samarbeidet hans med Winslet etter dramafilmen Fornuft og følelser. Filmen ble spilt inn i London i 2013.

Filmen hadde premiereToronto internasjonale filmfestival i 2014, hvor den fikk blandet mottakelse.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ludvig XIV av Frankrike tildeler utformingen og byggingen av Gardens of Versailles rundt Slottet i Versailles, til arkitekt André Le Nôtre. Men overveldet av arbeidsmengden hans med å samtidig være ansvarlig for flere større prosjekter, intervjuer Le Nôtre (spilt av Matthias Schoenaerts) flere andre hage-designere som også hadde sendt inn design for set samme prosjektet, inkludert en kvinne, Sabine De Barra (spilt av Kate Winslet) som André etter hvert starter et forhold til.

Samtidig tåler André stille de mange utroskapene til hans kone Françoise. Når Françoise merker Andrés interesse for Sabine, advarer hun ham mot å ha en affære. Senere oppdager André en hanske på arbeidsplassen sin, som han vet tilhører hans kone Françoise. Han innser at hun står bak sabotasje av prosjektet hans, konfronterer henne med hansken og avslutter forholdet deres.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) A Little ChaosInternet Movie Database Rediger på Wikidata