A.S.D. CF Bardolino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Bardolino
Associazione Sportiva Dilettantistica Calcio Femminile Bardolino (=det kvinnelige amatøridrettsforbundet Bardolino kvinnefotball)
Stiftet1995
Nettsidehttp://www.veronacalciofemminile.com/
HjemmebaneStadio Comunale "Belvedere" (1000)
LigaSerie A
Seriemester2004/05, 2006/07, 2007/08, 2008/09
Cupmester2005/06, 2006/07, 2008/09
LandItalia
ByVerona
Administrasjon
HovedtrenerItalia Renato Longega
Kit left arm.png Kit body bluestripes.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body whiteV.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

ASD CF Bardolino er en italiensk kvinnelig fotballklubb fra Bardolino i nærheten av Veneto. Laget har vunnet serien fire ganger de siste fem årene, og de siste tre årene på rad.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bardolino begynte i den regionale divisjonen (tredje nivå), og rykket opp med et svært ungt mannskap i 1994. Laget rykket deretter rett opp til Serie A. Det samme året kom de til semifinalen u Coppa Italia, en bedrift som siden ikke er blitt gjentatt av et lag som ikke spiller i Serie A. I Serie A var det imidlertid et midlertidig stopp, da laget endte på 7.-plass. Derfra begynte en lang og minimal forbedring gjennom flere femteplasser. I 2000/01-sesongen, under sin første kvinnelige trener, Anna Mega, fulgte de opp femteplassen med en finaleplass i cupen, men de tapte 1-0 mot Torres Calcio Femminile. Ettersom Torres også hadde vunnet serien, ble Bardolino representant for cupmestrene i supercupen, der cupvinner og serievinner møtes. Bardolino vant kampen, og kunne dermed innkassere sin første triumf.

Femteplassen ble forbedret i de to neste sesongene med en tredje- og en fjerdeplass i serien. 2003/04-sesongen ble imidlertid en kaotisk og skuffende sesong, og Bardolino endte som sjuende beste lag. Alt forandret seg imidlertid i 2004/05-sesongen. Bardolino vant serien for første gang. Dette markerte også begynnelsen for Bardolinos storhetstid. De fulgte i serien opp med en andreplass, men har siden vunnet de tre siste seriene, og to av de tre siste cupmesterskapene.

Bardolino i Europa[rediger | rediger kilde]

Bardolino har flere ganger vært med i Mesterligaen i fotball for kvinner. Deres første opptreden kom som følge av seieren i 2004/05-sesongen. Deres første sesong, 2005/06-sesongen, ble en uforbeholden skuffelse. Bardolino gikk ut av første kvalifiseringspulje på målforskjell, da østerrikske SV Neulengbach spilte uavgjort mot Bardolino og ellers scoret flere mål. Ettersom Neulengbach var ganske solid sist i neste kvalifiseringspulje er det på ingen måte sikkert at Bardolino hadde blitt en suksess om de så hadde scoret flere mål.

I 207/2008-sesongen var Bardolino at bedre lag. De møtte først relativt uproblematisk motstand, der de spanske mestrene Athletic Club Neskak (Athletic Bilbaos k0vinnelag) var de nærmeste motstanderne, men Bardolino slo dem også. Neste hinder var andre kvalifiseringsrunde, der Bardolino nok en gang møtte Neulengbach, men også Arsenal LFC. Bardolino slo Neulengbach knepent og spilte uavgjort mot Arsenal, og kom videre som toer i gruppen til kvartfinalen. Bardolino møtte Brøndby, og kom videre etter straffesparkkonkurranse. I semifinalen møtte Bardolino 1. FFC Frankfurt, og tapte 4-2 borte og 0-3 hjemme.

Bardolinos tredje deltakelse i mesterligaen året etter gikk også relativt bra. De spilte kvalifisering mot Umeå, og tapte mot Umeå, men slo Valur, og ble det nest beste laget. Bardolino kom til kvartfinalen, men fikk ettertrykkelig bank[klargjør] av Olympique lyonnais. Bardolinos fjerde deltakelse i Mesterligaen, etter navnebyttet til Women's Campions League i i 2009/2010, var mye kortere og mye mindre imponerende. Som direktekvalifisert gikk Bardolino direkte til sekstendelsfinalen, der de møtte Fortuna Hjørring. Det danske laget vant uproblematisk, og Bardolino var ute av serien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]