3:10 to Yuma (2007)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
3:10 to Yuma
Generell informasjon
SjangerWestern
Utgivelsesår2007
Prod.landUSA
Lengde122 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJames Mangold
ProdusentCathy Konrad
ManusforfatterHalsted Welles
Michael Brandt
Derek Haas
MusikkMarco Beltrami
SjeffotografPhedon Papamichael
KlippMichael McCusker
Foran kamera
MedvirkendeRussell Crowe
Christian Bale
Logan Lerman
Dallas Roberts
Ben Foster
Peter Fonda
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapCross Creek Pictures
Hammer Film Productions
Alliance Films
Lionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

3:10 to Yuma er en amerikansk westernfilm fra 2007. Filmen er regissert av James Mangold, og har Russell Crowe og Christian Bale i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rancheieren Dan Evans (Christian Bale) sliter med å ta seg av familien sin, og er på desperat jakt etter midler for å klare det. Så byr det seg en mulighet. Den hensynsløse kriminelle Ben Wade (Russell Crowe) er ettersøkt av politiet, og det utloves en dusør på 200 dollar for å bringe ham på et tog som går 3:10 til Yuma.

Dan forlater ranchen sammen med et knippe andre reisende for å utlevere Ben til politiet. Ben og Dan er totalt forskjellige som personer, men oppdager likevel at de har mer til felles enn først antatt. Og saken kompliseres ytterligere da det viser seg at psykopatiske Charlie Prince (Ben Foster), som tidligere reiste med Wade, vil gjøre alt for å frigjøre sin forhenværende leder.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Russell Crowe var hele tiden regissør James Mangolds førstevalg i rollen som Ben Wade. Etter at produsentens førstevalg, Tom Cruise, trakk seg ut av diskusjonene om å ta rollen, ble produksjonen satt på vent. Etter at Crowe kom ombord kom den imidlertid igang igjen. Eric Bana var lenge med i kampen om den andre hovedrollen som Dan Evans, men trakk seg ut for å gjøre andre filmer da produksjonen ble satt på vent.
  • Crowe, Mangold og produsent Cathy Konrad var alle enige om å få Christian Bale med i filmen som den andre hovedrollen, og jobbet lenge for å få det til før Bale omsider sa ja.
  • Kris Kristofferson ble tilbudt rollen som Byron McElroy, men var utilgjengelig. Peter Fonda ble valgt i stedet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]