3+2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
3+2
3+2 belarus band.jpg
OpphavMinsk, Hviterussland, Hviterussland (2006)
Periode2009 - D.d.
SjangerPop, soul
Aktive år2009
Medlemmer
Artyom Mihalenko
Elgiazar Farashyan
Yuliya Shisko
Alyona Karpovich
Ninel Karpovich

3+2, eller Three Plus Two, (hviterussisk: Тры плюс два; russisk: Три плюс два) er en popgruppe fra Hviterussland som representerte landet under Eurovision Song Contest 2010 i Oslo, Norge.

Dannelse[rediger | rediger kilde]

Gruppen ble startet av den hviterussiske tv-kanalen ONT, som hadde et prosjekt kalt «New Voices of Belarus» i 2009. Alle gruppemedlemmene var finalister i serien.

3+2 har spilt flere konserter med hovedorkesteret i Hviterussland, som var resultatet av seieren på tv-programmet. De har også spilt inn album i noen av de beste innspillingsstudioene i Hviterussland, Ukraina og Russland.

Eurovision Song Contest 2010[rediger | rediger kilde]

Etter seieren i den nasjonale kvalifiseringen for Eurovision 2010, eksploderte interessen for bandet. Den 25. februar 2010 ble 3+2 valgt til å representere Hviterussland under Eurovision Song Contest 2010, med sangen «Butterflies», som de da spilte i den første semifinialen som ble avholdt den 25. mai 2010.[1]

Låtskrivere fra Hviterussland og nærliggende land tilbød sine egne versjoner av sangen til bandet. Produsenten for 3+2 så på flere forskjellige varianter av sangen. Manageren bestemte seg til slutt for å ta kontakt med den velkjente produsenten og låtskriveren Maxim Fadeev, for idéer. Innen en uke presterte han å skrive et helt nytt og originalt sett for gruppen. Sangen «Butterflies» endte opp med å bli skrevet av Max Fadeev, sammen med den polske poeten Malka Chaplin.

Gruppen hadde tidligere bestemt seg for å fremføre sangen «Far Away» under konkurransen, men ombestemte seg da de fikk høre «Butterflies».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dahlander, Gustav (25. februar 2010). «3+2 equals 12 for Belarus in Eurovision?». EBU. Besøkt 6. juli 2012. 
Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
 Pjotr Jalfimaw med «Eyes that Never Lie» 
Hviterussland i Eurovision Song Contest
(2010 sammen med Robert Wells)
Etterfølger:
 Anastasija Vinnikava med «I love Belarus»