24SevenOffice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
24SevenOffice
Org.formAS
Org.nummer879 447 992
BransjeIKT
Etablert1997
Hovedkontor Oslo
LandNorge
Produkt(er) 24SevenOffice
NøkkelpersonerStian Rustad, Ståle Risa
Antall ansatte150 (2020)
Nettsted 24SevenOffice.com

24SevenOffice er et norsk IT-firma med hovedkontor i Oslo og kontorer i, Stockholm (Sverige) samt London (England).

Firmahistorie[rediger | rediger kilde]

24SevenOffice ble startet i 1996 i Porsgrunn av Stian Rustad. Selskapet het tidligere kontorplassen.no, men skiftet i februar 2005 navn til 24SevenOffice.

I august 2005 hadde selskapet en emisjon som tilførte 15 millioner kroner til selskapet. Selskapet ble listet på OTC-listen som en unotert aksje den 5. oktober 2005. Tickeren var 24SO

I desember 2005 gikk selskapet inn i en partneravtale med Active 24. I januar 2006 ble selskapet hovedsponsor til Petter Solberg, tidligere verdensmester i WRC, i en sponsoravtale verdt 5 millioner NOK. Den 22. juni 2007 ble 24SevenOffice notert på Oslo børs, Axess listen under tickeren TFSO og hentet i den forbindelse inn 60 millioner NOK for å finansiere videre vekst.

27. juni 2013 tok aksjonærene 24SevenOffice av børs og privatiserte selskapet.

Selskapet har de siste årene satset tung på økonomi og regnskap - og fått ledende revisjonsselskaper som blant annet PwC og KPMG på kundelisten.

Produkt[rediger | rediger kilde]

24SevenOffice er et komplett nett-basert (SaaS) økonomisystem (ERP). Systemet omfatter blant annet moduler for CRM, regnskap, fakturering, e-post, fil-/dokumentbehandling og prosjektstyring.

Systemet er web-basert og bruker HTML, JavaScript, CSS, XML og XMLHttpRequest for å oppnå et raskt brukergrensenittet. Teknikken som brukes omtales ofte som Ajax.

24SevenOffice har vunnet flere priser, inkludert «Seal of Excellence» på CeBIT og «Årets Produkt 2005» i Kapital.

Konkurrenter[rediger | rediger kilde]

Den eneste konkurrenten som er både internasjonal, AJAX-basert og som inneholder et fullstendig ERP er amerikanske NetSuite, som igjen er eid av Oracle-sjefen Larry Ellison. Andre betydelige nett-baserte konkurrenter er Salesforce.com, SugarCRM, XS Office AS, ONE software AS og QuickBooks Online.

Tradisjonelle konkurrenter i Norge er Mamut, Visma, Xledger, SuperOffice og HansaWorld.

Moduler[rediger | rediger kilde]

Partnere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]