10 Cloverfield Lane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
10 Cloverfield Lane
Generell informasjon
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
Lengde103 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiDan Trachtenberg
ProdusentJ.J. Abrams
ManusforfatterDamien Chazelle
MusikkBear McCreary
Foran kamera
MedvirkendeJohn Goodman
Mary Elizabeth Winstead
John Gallagher jr.
Annen informasjon
Budsjett$15 million
Prod.selskapParamount Pictures
Premiere11. mars 2016 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

10 Cloverfield Lane er en amerikansk science fiction-film fra 2016, regissert av Dan Trachtenberg. Hovedrollene spilles av John Goodman, Mary Elizabeth Winstead og John Gallagher jr. Filmen handler om en ung kvinne som blir holdt fanget i en underjordisk bunker sammen med to menn, som påstår at ett fiendtlig romvesen har gjort jordkloden ubeboelig. Filmen ble sluppet på kino i USA i mars 2016.[1]

Den ble etterfulgt av The Cloverfield Paradox (2018).

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etter en krangel med sin forlovede, begynner Michelle en kjøretur gjennom delstaten Louisiana. Hun skrur på radio, og hører om vedvarende strøm-brudd i flere storbyer over hele USA. Michelle havner i en bil-ulykke, hvor hun slår hodet og er bevisstløs. Hun våkner opp i en bunker, lenket til en vegg. En mann ved navn Howard dukker opp, og sier at et angrep av ukjent opprinnelse har funnet sted. Han hadde tatt henne til en bunker, etter å ha funnet henne ved veien.

Michelle møter Emmett, en annen overlevende, som også var vitne til det utenomjordiske angrepet - og som flyktet til Howards bunker. Ettersom tiden går, begynner de å tilpasse seg livet i bunkere under jorden. Men Michelle og Emmett innser etter hvert at Howard er drapsmann, og farlig. De planlegger å flykte fra Howard og den underjordiske bygningen. Men Howard oppdager dem. Han påstår at det er farlige romvesen utenfor, som kommer til å drepe dem alle.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]