1. divisjon (Australia)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
1. divisjon (Australia)
Basisdata
Aktiv:3. august 1914 - mars 1919
mars 1921 - april 1944
april 1948 til idag
Land:Australia Australia
Overordnet enhet:William Bridges
James Gordon Legge
Talbot Hobbs
Harry Chauvel
Thomas William Glasgow
Herbert Llyod
Type:Infanteri
Størrelse:5 brigader
Hovedkvarter:Brisbane
Operativt oppdrag:
Innsatser:Slaget ved Gallipoli
Sommeoffensiven
Slaget ved Passchendaele
Slaget ved Amiens
Deler av 1. divisjon i gruppebilde på pyramidene i Giza før deployering til Gallipoli i 1915

1. divisjon (1st Division) er en divisjon i den australske hæren med historie tilbake til utbruddet av første verdenskrig.

Divisjonen ble opprettet i august 1914 som del av Den australske imperiestyrke og landet ved Anzac Cove under slaget ved Gallipoli. I 1916 ble divisjonen sendt til Frankrike der den kjempet på Vestfronten under resten av krigen.

Fra 1921 var 1. divisjon eN reserveavdeling som hovedsakelig besto av infanteriavdelinger. Divisjonen var forlagt i Parramatta og hadde ansvar for forsvaret av Sydney og det omkringliggende området. Da annen verdenskrig brøt ut ble divisjonen delvis mobilisert, men som reservister hadde soldatene ikke tillatelse til å delta i kamper i utlandet. Som en følge av dette var det mange soldater som vervet seg til 2. australske imperiestyrke. Etter at Stillehavskrigen begynte i desember 1941, ble reservister forhindret fra å verve seg til imperiestyrken og i stedet kalt inn til tjeneste på full tid i tilfelle det skulle komme angrep fra japanske bakkestyrker mot det australske kontinentet.

I dag fungerer 1. divisjon som Australias største deployerbare enhet, med ansvar for de fleste av hærens regulære avdelinger. Divisjonens betegnelse er nå Deployable Joint Force Headquarters/1st Division Headquarters.