Øyvind Eriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Øyvind Eriksen
Øyvind Eriksen på Sentralbanksjefens årstale 2018 (190920).jpg
Født1. juni 1964 (55 år)
Larvik
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Advokat
Nasjonalitet Norge

Øyvind Eriksen (født 1. juni 1964 i Larvik) er en norsk jurist og næringslivsleder. Han overtok 1. januar 2009 som konsernsjef og daglig leder i Aker ASA etter Leif-Arne Langøy[1].

Eriksen er også styremedlem i Reitangruppen.

Utdannelse og erfaring[rediger | rediger kilde]

I tillegg til Luftforsvarets befalskole er Eriksen utdannet jurist ved Universitetet i Oslo Han var ansatt i advokatfirmaet BAHR fra 1990, som partner siden 1996, og som styremedlem/-formann fra 2003. Som forretningsadvokat jobbet Eriksen blant annet med strategisk og operasjonell utvikling transaksjoner (M&A) og forhandlinger. Eriksen har hatt en rekke styreverv i ulike bransjer, deriblant shipping, finans, kapitalforvaltning/investeringsselskaper, offshore drilling, fiskeri, media, handel og industri. Som konsernsjef er Eriksen er i dag styreleder i Aker BP ASA, Aker Solutions ASA, Cognite AS, Aker Capital AS, Aker Energy AS og Aker Kværner Holding AS, samt styremedlem i bl.a. Akastor ASA, The Resource Group TRG AS, TRG Holding AS og Reitangruppen AS.

Aker Scholarship[rediger | rediger kilde]

Eriksen er også styreleder i Aker Scholarship, som finansierer master- og doktorgradsstudenter ved noen av verdens ledende universiteter internasjonalt. Målet er å gi talentfulle stipendiater inspirasjon til å utgjøre en forskjell i utviklingen av norsk næringsliv og samfunnsliv til beste for kommende generasjoner. Aker Scholarship deles ut av «Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkkes allmennyttige stiftelse for utdanning».[2]

Stiftelsen VI[rediger | rediger kilde]

I 2018 ble Stiftelsen VI etablert med Eriksen som styreleder[3]. Stiftelsen VI arbeider for funksjonshemmedes muligheter og rettigheter. Gjennom stiftelsen har Aker, Aker-eide selskaper og Kjell Inge Røkkes private selskap, TRG forpliktet seg til å bidra med 125 millioner kroner til paraidretten i perioden 2018 – 2023.

Kreftengasjement[rediger | rediger kilde]

Sommeren 2012 ble Eriksen operert for kreft i skjoldbruskkjertelen ved Rikshospitalet. Operasjonen var vellykket, og Eriksen var raskt tilbake i jobb hos Aker.[4] Etter behandling ved det gamle Radiumhospitalet fikk Eriksen sommeren 2014 et ledende arkitektkontor til å tegne et utkast til nytt sykehusbygg. Forslaget ble gitt som en gave til styret i august samme år. Eriksen og eiendomsinvestor og tidligere kreftpasient Arthur Buchardt har som mål å få reist klinikkbygget som et offentlig ideelt samarbeid, der et eventuelt overskudd går til kreftforskning.[5] I juni 2016 ble oppføringen av det nye klinikkbygget for kreftbehandling ved Radiumhospitalet vedtatt.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ASA. «Øyvind Eriksen ny konsernsjef i Aker». www.akerasa.com (norsk). Besøkt 7. november 2018. 
  2. ^ http://www.akerscholarship.no/stiftelsen/
  3. ^ ASA. «Stiftelsen VI vil bidra til å skape en bevegelse for 605 000 funksjonshemmede i Norge / Nyheter / Media - Aker ASA». www.akerasa.com (norsk). Besøkt 7. november 2018. 
  4. ^ «Krevde at Røkke skulle engasjere seg». E24. 24.06.2014. «Hver tredje nordmann får i løpet av livet kreft selv eller i sin nærmeste familie. Alle kjenner noen. For meg personlig er kreftsaken et engasjement som blir stadig viktigere å prioritere» 
  5. ^ «Dette er Aker-toppens nye kamp». Hegnar. 21. desember 2015. 
  6. ^ «Gir Brustad mye ære». Hamar Arbeiderblad. 15. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]