Ørneredet (supporterklubb)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ørneredet (kalt redet) er Ørn-Hortens uavhengige supportere. Ørneredet har de siste årene bestått mellom 30 – 200 medlemmer, i alle aldersgrupper.

Ørneredets hovedoppgave er å støtte Ørn-Horten, noe som de har bedrevet med i snart 25 år. Støtten og kjærligheten for laget, utøves ved sang, bengalske lys og med ekstrem flaggbruk.

Styret til Ørneredet består av fire medlemmer, som jobber kun på frivillig basis.

Historien[rediger | rediger kilde]

Ørneredet ble stiftet i 1982 av fire unge menn i 16-17 årsalderen, som satt sammen i en kjeller og var redd for at Ørn-Hortens første kamp for sesongen skulle avlyses. Kvelden før seriestart det året datt det nemlig ned snø i Horten.

Den kvelden ble Ørneredet stiftet. Det gjør Ørneredet til landets eldste supporterklubb med supporterprofil (øl og fotball). Det eksisterte supporterklubber i norsk fotball før den tid også, men deres formål var i stor grad å støtte klubben økonomisk gjennom lotterier og basarer.

Rundt midten av nittitallet slet Ørn-Horten med å holde seg i 2. divisjon, men når milleniumskiftet nærmet seg ble resultatene bedre, medlemstallet økte og noen av grunnleggerne med Ray Olaussen i spissen, ble forespurt om å være med i styre og stell igjen. De samme fire som stiftet Ørneredet finnes fortsatt den dag i dag som betalende medlemmer i supporterklubben.